SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şiddetle Kınıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde açılan "Ustaların Objektifinden Aşık Veysel" ve "Basında Aşık Veysel" konulu fotoğraf sergisinin saldırıya uğradığı iddiası ve ardından serginin yarıda kesilmesi nedeniyle Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'ndan bir açıklama geldi.

Federasyonun, Nazander Süzer ve Gürsel Gökçe tarafından açılan ve yarıda kesilen sergiye ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet dönemimizin en büyük halk ozanı Aşık Veysel’i anmak üzere İnönü Üniversitesi’nde 7-11 Mart 2011 tarihleri arasında “Ustaların Objektifinden Aşık Veysel” ve “Basında Aşık Veysel” konularında bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

Sergide yer alan fotoğraflardan ikisine yapılan çirkin saldırı nedeniyle serginin yarıda kesildiği haberini kamuoyuyla birlikte üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Aşık Veysel’in “Dostlar beni hatırlasın” dileğini yerine getirerek onu saygı ve özlemle anmak isteyen tüm kişi ve kurumların çabalarını desteklemekle birlikte, fotoğraf sergisine yönelik bu kabul edilemez hareketi şiddetle kınıyoruz.

Evrensel bilginin ve kültürün beşiği olan bir üniversitede gerçekleşen bu insanlıkdışı hareketin hedefinde insan ve doğa aşığı Ozan Veysel ve fotoğraf sanatı vardır.

Sergide yer alan iki fotoğrafa yapılan saldırının izleri bunun özel bir kasıt ve düşmanca hislerle yapıldığını açıkça kanıtlamaktadır. Aşık Veysel “dostlar”ını ve fotoğraf sanatı camiasını derinden yaralayan bu olayın gerçekleşmesinde sorumluluğu olanların kasıt, ihmal ve kusurlarına yönelik tepkimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Aşık Veysel Anadolu’nun engin hoşgörü ve insan sevgisini simgeleyen yüce bir anıttır. “Gönülleri bir edelim
Gayrileri biz nidelim”
diye çağının ötesine içtenlikle seslenen Ozan’ın anısına yapılan bu saygısızlık küçümsenemez ve affedilemez.

Ülkemizde son dönemde yaygınlaşan tahammülsüzlüğün ve sanata karşı çağdışı değerlendirme ve düşmanca tutumların bir uzantısı olarak değerlendirdiğimiz bu tür olayların son bulması en büyük dileğimizdir."

Üniversiteden olay sonrası yapılan açıklamada, sergiye herhangi bir saldırı olmadığı, Müzik bölümü öğrencilerinin kazaen iki fotoğrafa zarar vermelerinden kaynaklandığı öne sürülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız