SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şiddetle Kınıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Kent Müzesi yapılmak istenen 71 yıllık belediye binasını, gece yarısı yıkmaya kalkışan, tüm girişimlere rağmen Cumartesi sabaha karşı yıktıran Belediye Başkanı Cemal Akın'ın bu kararı tepki gördü.

Binanın müze olarak kullanılmak üzere tescil değerlendirmesinin yapılması için hafta içerisinde Sivas Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuran, bu arada belediye başkanının bu binayı yıktırabileceği düşüncesiyle de, bu konudaki incelemeler tamamlanana kadar engel olunması için de Valiliğe ayrı bir dilekçe veren Mimarlar Odası'nın konuyu görüşmek üzere toplandığı belirtilirken, ilk tepki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş'tan geldi.

Altaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"30.Ocak.2009 Cuma günü gecesinde Yeni bina yapıldı gerekçesi ile Malatya Belediyesinin eski binasının oldu bittiye getirilerek yıkılması işlemine başlatılmasına üzüntü ile şahit olduk.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren Malatya’mıza hizmet veren ve Malatya için önemli bir çok kararın alındığı ve Bu ülkeye hizmet veren bir çok devlet adamını konuk eden bu hizmet binasının yıkılması için vurulan her kazma Malatya’nın tarihini yok etmekten başka bir şey ifade etmemektedir.

Hiç kimse unutmamalıdır ki insanlar ve toplumlar ancak ve ancak geçmişten geleceğe taşıdıkları tarihi ve kültürel değerleri ile anılırlar. Yıkıp yok ettikleri değerleri ile değil.

Yüz yıllık bir şehir geçmişi olan bugünkü Malatya’mızı geçmişten geleceğe taşıyan bu tür yapıları yıkma kararını verenleri ve uygulayanları esefle ve şiddetle kınıyoruz."

ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen ise, binanın yıkılmasına tepki göstererek, binanın Cumhuriyet döneminin ilk binalarından olduğunu belirterek, buranın Kent Müzesi yapılması istediklerini söyledi.

ESNAF ODASI DESTEKÇİ..
Öte yandan Belediye Binası'nın yıkım kararına Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin'den destek geldi.

Aynı zamanda Şoförler Odası başkanı olan ve Malatya'da şehir içi trafiğinin kilitlenmesinin en önemli nedenlerinden biri olan minibüs duraklarının uygunsuz yerleri ve güzergahlarıyla ilgili her türlü düzenlemeye karşı çıkmasıyla tanınan, bu konudaki düzenlemelere engel olan oda başkanı, konu "Kent Müzesi" yapılmak istenen Belediye binası olunca, Akın'a destek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız