SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağış, Şiddetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

0
Güncellendi - 2021-01-28 01:59:51
Yağış, Şiddetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın gece yarısından itibaren şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkisi altına gireceği bildirildi.

Valilik, 23.00 sıralarında yaptığı açıklamada, Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece yarısından itibaren Perşembe günü saat 15.00'e kadar, Malatya il merkezi ile kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını, rüzgar hızının il merkezinde zaman zaman saatte 60 kilometreyi, Arapgir, Arguvan, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde ise zaman zaman 100 kilometrenin üzerine çıkabileceğini belirterek, bu bölgede yaşayan vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

YAĞIŞ UYARISI..

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece yarısından itibaren Malatya’nın da bulunduğu bölgenin yağışlı sistemin etkisi altına gireceği uyarısını yaptı.

Bölge Müdürlüğü’nden, 1 Şubat Pazartesi gününe kadar etkili olacağı belirtilen yağışlarla ilgili uyarı şöyle:

“Bölgemiz Perşembe ilk saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği, yağışların aralıklarla hafif ve yer yer orta kuvvette Pazartesi sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Yağışların Adıyaman çevrelerinde yağmur, diğer il merkezlerimizde( Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) ve yüksek kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir.

Sıcaklıkların Mevsim normalleri civarında seyredeceği, Rüzgarların ise Doğulu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda aksamalar, Buzlanma ve don v.b. olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız