SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şiddette Azalma Yok!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:52
Şiddette Azalma Yok!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi için 5 yıldır yapılan çalışmalarda, şiddetin hala azalmadığının görüldüğü bildirildi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi için, 5 yıldır komisyon çalışma yapıyor. Komisyon çalışması sonunda hazırlanan raporda, "5. yılına giren bu projeye rağmen şiddet olaylarının azalmaması dikkat çekicidir" denildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi eylem planı çalışması çerçevesinde hazırlanan raporda, okullardan gelen sonuçlar ile emniyet vaka kayıtları arasında farklılıkların olması, 5. yılına giren bu projeye rağmen şiddet olaylarının azalmaması, gelen raporlarda hazırlama tekniğinin ve çözüm önerilerinin sağlıklı olmaması, yeni çözüm önerilerinin geliştirilmesi gerektiğini ortaya koyduğu vurgulandı.

Öğrencilerin şiddete maruz kalmasında aile içi sorunlar şöyle sıralandı: 

"Ekonomik durumların kötü olması, kalabalık aile, ev ortamının yetersiz olması, aile planlamasının bilinmemesi, aile eğitim düzeyinin düşük olması, aile içi iletişimsizlik, velinin okulu hatta sınıfı basması, parçalanmış ailelerin çok olması..."

Okulla ilgili olarak şikayetler de şöyle belirtildi:

"Kılık kıyafet kurallarına uyulmaması, okula kesici ve delici alet getirme, sigara içme, hırsızlık, kavga, okul malına zarar verme, okuldan kaçma, taciz, öğretmenleri ve öğrencileri tehdit etme, çevre etkisi, akran etkisi, olumsuz arkadaş ilişkileri, saldırgan davranış sergileyen gruplara girme çabası, küfür ve argo sözcüklerin kullanılması, lakap takılması, okul giriş çıkışlarının yeterince denetlenememesi, sosyal faaliyet yetersizliği, sosyal kazanım sağlanacak ortamların olmaması, boş zamanları değerlendirmeyle ilgili karşılaşılan sorunlar, okul çevresinde yoğun trafik, spor alanlarının yetersiz oluşu, meslek edinmede yetersiz olmaları, göç alan bölge, taşımalı eğitimin olması, kafe ve internet salonlarına yakın oluşu, okul kız öğrencilerinin dışarıdaki kişilerce rahatsız edilmesi, okulun merkezde olması, çevrenin eğitime yeterli değeri vermemesi..." 

Raporda, ulaşılması gereken öncelikli hedef kitle aileler olduğundan, rehberlik servisleri tarafından düzenli ve kapsamlı anne baba eğitimi seminerleri verilmesinin gerektiği vurgulanıp, bu eğitim çalışmalarında diğer paydaşların desteklerinin alınması gerektiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız