SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şifa Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ
 
Almanya'da yaşayan Gülender Pekdemir, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde nakil edilen böbrek ile 20 yıldır yaşadığı sıkıntıdan kurtuldu.
 
Almanya'da Heidelberg Üniversitesi'nde tedavi gören böbrek hastası Gülender Pekdemir (48), böbrek nakli için geldiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde annesi Cennet Dağ'dan (71) alınan böbreğin nakil edilmesi ile 20 yıldır yaşadığı rahatsızlıklardan kurtuldu. Almanya'da yaşamasına karşın Malatya'yı tercih ettiğini belirten Gülender Pekdemir, "20 yıldır orada yaşıyorum, ama Malatya'yı tercih ettim. Bana böbreğini veren anneme teşekkür ediyorum. 2 yıldır diyalize giriyorum, ancak bu hastalıktan dolayı 20 yıldır rahatsızlık yaşıyordum" dedi.
 
Anne Cennet Dağ ise çok rahat bir süreç yaşadıklarını söyleyerek, 2 gün bir sıkıntı yaşadıklarını ancak her şeyin çok iyi geçtiğini söyledi.
 
Turgut Özal Tıp Merkezi Böbrek Nakil Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Turgut Pişkin, "Hastamız bize Almanya'dan geldi. Annesinden sağ böbreğini alarak naklettik. Ameliyat çok güzel geçti. Ameliyat sonrasında ise her iki hastamızda da bir sıkıntı yok. Her şey çok güzel geçti. Her şey yolunda gitti. Umarız, bundan sonra hayatlarına çok güzel devam ederler. Cennet teyzemizde 71 yaşında olmasına karşın, cesaretle gelip böbreğini sevdiği bir insan için verdi" dedi. 
 
Operasyonda görev alan Prof. Dr. İdris Şahin, Doç. Dr. Bülent Ünal ve Yrd. Doç. Turgut Pişkin, hasta Gülender Pekdemir ve böbreğini veren anne Cennet Dağ'ı ziyaret ederek, son durumlarını incelediler. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız