SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şifalı Renkler..

A- A+ PAYLAŞ

Evinizde kullandığınız renklerin metabolizmanız üzerinde büyük etkisi var. Böbrek üstü bezlerinizin, karaciğer ve pankreasınızın, tiroid bezlerinizin dengeli çalışması bu renklere bağlı...

Şifalı renkler bedenin metabolizmasında sağlıklı bir akış sağlamak, dengeyi oluşturmak için kullanılıyor renk terapisinde. Renklerin şifasına geçmezden önce, kadim kültürlerin 'çakralar' dediği bedendeki enerji merkezlerinden söz etmekte yarar var. Vücutta yedi ana enerji merkezi yani yedi çakra bulunuyor. Bu çakraların da değişik renkleri var. Bir ya da birden fazla çakranın işleyişinde bozukluk olması hem temel sağlığı hem de çakraların ifade ettiği özel sağlık alanlarını bozuyor.

İşte renk terapisi ile çakraların bozulan enerji dengeleri yeniden düzene sokuluyor çünkü renklerin çevreye bir titreşim yaydığına inanılıyor. Cinsellik çakrası denen ve belkemiğinin alt kısmında yer alan temel çakranın rengi kırmızı. Bu çakra cinsel enerjiyi, hayat enerjisini ve yaşama bağlılığı temsil ediyor. Böbrek üstü bezlerini düzenleyen ikinci çakranın rengi ise turuncu. Vücuda hayat enerjisi veren bu çakranın hemen üstünde, böbrek bölgesi ve göğüs kafesi üzerinde yer alan üçüncü çakra sinir sistemini, karaciğer ve pankreası yönetiyor ve rengi sarı.

Kalp çakrası da denen dördüncü çakra kalbi yönetiyor ve rengi yeşil. Beşinci çakra ise endokrin faaliyetlerini düzenliyor, zihni dinlendiriyor, görme, koku alma duygularını kontrol ediyor. Bu çakranın rengi de çivit mavisidir. Taç çakra pinael bezler, melatonin hormonu ile ilgili ve rengi mor. Dolayısıyla renkler varlığımızı, ruh ve beden sağlığımızı etkilerler çünkü bedenin enerji merkezlerinin de rengi vardır. Buradan hareketle dekorasyonda uygulanan renklere göz atalım:

Yeşil; sakinleştirici bir özelliğe sahip. Bedenin ritmik düzenini korumakta etkili. Yüksek tansiyonda, kalple ilgili problemlerde ve yorgunlukta yeşil renk kullanılıyor.

Sarı;güven duygusunu artırıyor, zihinsel faaliyetleri hızlandırıyor. Sindirim ve mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Eğer zihinsel bir iş yapıyorsanız, ofisinizde sarı renkleri kullanmak yararlı olabilir.

Kırmızı; fiziksel aktiviteyi artırıyor. Yatak odasında, mutlu bir cinsel yaşam için bir miktar kırmızı kullanmakta yarar var.

Turuncu; sosyalleşme duygularını aktive eden bir renk. Aşırı kullanılmamak şartıyla salonun özellikle fiskos köşelerinde uygulanabilir.

Lacivert 'in yatıştırıcı bir etkisi olduğu biliniyor.

Mor; dengenin rengi. Küçük de olsa evin bir köşesinde kullanılması ilişkilerin çok daha dengeli olmasını sağlayacaktır.

Gelelim mavi 'ye; yani mutluluğun rengine. Sanatsal yaratıcılığı, ilhamı tetikleyen bir renk mavi. Ayrıca solunum yollarının rahat çalışmasını da sağlıyor. Mavi rengin tansiyon düşürücü özellikleri de var.

Kaynak : House Beautiful

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız