SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şifanın ve Kültürün Kaynağıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir İlçesinde düzenlenen 22. Bağbozumu Şenlikleri sona erdi.

Etkinlikler kapsamında restorasyon çalışmaları sona eren Millet Han ve Arapgirli iş adamı Nevzat Keleş tarafından yaptırılan Nazar Otel'in açılışı gerçekleştirildi.

Millet Han'ın açılışında CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İlçe Kaymakamı Ercan Turan ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu halay çekerek, türkü söyledi.

22. Bağbozumu şenliği Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Korosu ve yerel sanatçıların konserleriyle sona erdi.

Öte yandan Arapgir ilçe Kaymakamı Ercan Turan, etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Turan, etkinliklerin kendileri açısından çok olumlu geçtiğini kaydederek, "Arapgir İlçemizde bağcılık çok eski yıllara dayanmaktadır. İlçemizde başta Siyah Köhnü, Aşık Beyazı ve Amasya üzümü olmak üzere 13 üzüm çeşidi bulunmaktadır. Yaklaşık 850 hektarda üzüm bağcılığı yapmaktayız. İlçe olarak 6 bin 500 ton üzüm üretmekteyiz. Bunun 3 bin 800 tonunu Köhnü üzümümüz oluşturmaktadır. Siyah Köhnü üzümümüz çok özel bir üzümdür. Biz bu üzüme gerçekten değer veriyoruz. Şenliklerin amacı da bu üzümümüzü ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtmaktır" dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Çömertoğlu ise, "Biz şifanın ve kültürün kaynağıyız. Yeryüzünde bu kadar vadilerin içerisinde bu kadar toprak ve sularla donatılmış Köhnü üzümü, Amasya üzümü, Aşık Beyazı üzümü, reyhanı, birbirine benzemeyen domatesi sarı çiçek yaylasından arıların getirdiği balı, keçisinin üretip getirdiği peyniri bütün bunlardan ortaya çıkarmış olduğu şifası bugüne kadar zekası hem insanına şifa dağıttı hem de sistemine şifa dağıttı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız