SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıfır Atık' Projesine Destek

0
Güncellendi - 2019-12-13 02:44:40
'Sıfır Atık' Projesine Destek
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi hayata geçirildi. "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çocuklarda çevre bilincini geliştirmek üzere Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince eğitim verilmeye başlandı. Verilen Eğitime Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer’de katıldı.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında Yapılan eğitimlerde özellikle doğal varlıkların korunması, çevrenin bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ile birlikte öğrencilere farkındalık kazandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Battalgazi Bölgesindeki tüm okullara çevre bilincinin verilmesi hedefleniyor. İlkokul 4. Sınıf öğrencileri ve Ortaokullarda 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencilerine verilen eğitimlerde bu zaman kadar 1500 civarında öğrenciye eğitim verilirken, bu eğitimlerin yıl boyu devam etmesi planlanıyor. Gelecek nesillere çevre bilincinin yerleştirilmesi hedeflenen çalışmalarda okullarda periyodik aralıklarla tüm Battalgazi bölgesindeki okullarda eğitimler verilecek.  Eğitimler çerçevesinde çevre eğitimi ile birlikte geri dönüşüm, ambalaj atığı, atık yağ, atık pil gibi doğaya zarar veren kimyasalların tahribatının engellenmesi hedefleniyor.

Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu öğrencilerine Sıfır Atık projesi kapsamında da eğitim verilirken, Sıfır Atık ne demektir? Sıfır Atık neden önemlidir? Sıfır Atık projesinin amacı nedir ? Bireylerlerin sıfır atık projesindeki görevleri hakkında bilgiler verildi.

Eğitimi veren görevliler, hazırlanan animasyon ile çocuklara soru-cevap şeklinde görsel olarak sunumlar yaparak, "Sıfır Atık" projesini eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.  Verilen eğitimlerde bununla birlikte İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi süreçleri hakkında da bilgiler de veriliyor.

Gerçekleştirilen eğitim sonrasında ise Battalgazi Belediyesi tarafından öğrencilere sıfır atık hakkında eğitici broşürler ve çeşitli hediyeler verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız