SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıfır Faiz İle Ödeyecekler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:13
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, “Tohma Köyü Tarımsal Kalkınma kooperatifi 200 Baş Süt Sığırcılığı Projesi” ile ilgili yaptığı açıklamada, "Projeden yararlanan aileler aldıkları hayvanların ücretini ve ahır yapımı için aktarılan tutarı ilk iki yıl ödemesiz, sonraki altı yıl altı eşit taksit şeklinde sekiz yıl 0 faiz ile ödeyeceklerdir." dedi. 
 
Tarım Bakanlığı ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile uygulanan proje ile ilgili bilgiler veren Tepe,  “Kırsal Alanda Destek Projesi” kapsamında Genel Müdürlüğümüze Vakıf Başkanlığımız tarafından sunulan S.S. Tohma Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi “Ortaklar
Mülkiyetinde 200 Baş Süt Sığırcılığı Projesi” 2010 yılı itibari ile programa alınmış ve toplamda 2 milyon TL proje desteği sağlanmıştır. 2011 yılı itibari ile yapımı başlayan işletme binası ve ahır yapımı işlemleri kış şartlarının da ağır geçmesi nedeniyle Mayıs 2012 tarihi itibari ile tamamlanmıştır.
 
Proje kapsamında ahır yapımı için 50 aileye her aile için 11 bin TL olmak üzere toplam 550 bin TL tutarında kaynak aktarılmıştır. Ayrıca 50 aileyi kapsayan ve her aileye 4 baş gebe düve olmak üzere 200 baş süt sığırı ihale usulü ile önümüzdeki günlerde alınacaktır.
 
Proje ile İlimizde yeterli imkana sahip olmayan , sosyo-ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan, kırsal alanda yaşayan 3294 sayılı yasa kapsamındaki vatandaşların hayvansal üretim yapabilmeleri amaçlanmıştır. Çünkü kırsal alanda sulu tarımın yetersiz olduğu bölgelerde vatandaşlarımız hayvansal üretime yönelmekte ve geçimlerini bu şekilde sağlamaya çalışmaktadırlar." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız