SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siftah Elazığ'dan: 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldiği Elazığspor'u, Güven'in 79. dakikada kaydettiği golle 1-0 yendi ve ligin 4. maçında ilk galibiyetini aldı. Yaklaşık 4 bin dolayında taraftarın izlediği ve 20.30'da başlayan maçta, konuk takım taraftarları, iki ilin İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı "deplasmana taraftar götürmeme" kararı nedeniyle yoktu. Vali Ulvi Saran, Elazığ Valisi Muammer Erol, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fevzi Bingöl, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ da maçı protokol tribününde izleyenler arasındaydılar. Malatyaspor maçın ilk yarısında daha etkiliydi. İkinci yarıda ise Ergun'un sakatlığının nüksetmesi nedeniyle çıkması üzerine hücumdaki gücü zayıflayan Malatyaspor zorlandı. Elazığspor'un baskı kurduğu dakikalarda Güven'in attığı gol sarı-kırmızılı takıma 3 puan getirdi. Sonraki dakikalarda yine Elazığspor baskısı vardı, ancak gününde olan kaleci Taylan gole izin vermeyince Malatyaspor sahadan 3 puanla ayrıldı.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Burak Aspar, Deybet Gök, Ali Şencan, 4. hakem Murat Emin Özşakrak,

MALATYASPOR: Taylan, Mehmet Yoldaş, Mustafa Sert, Fatih, Ergun (Dk.46 Celil), Mustafa Arslan, Mert (Dk.73 Uğur), Güven, Ahmet (Dk.85 Fethi), Volkan, Mahmut Acar,

YEDEKLER: Önder, Buğra, Celil, Raif, Fethi, Uğur, Murat,

ELAZIĞSPOR: Gökhan, Muammer, Ömer (Dk.81 Orhan), Kazım (Dk.54 Haluk), Hacı Arif, Metin (Dk.76 Murat), Serdar, Deniz, Cenk, Arif, Harun,

YEDEKLER: Hamit, Orhan, Murat Kayalı, Murat Koç, Emrah, Haluk, Ozan,

GOL: Dk. 79 Güven (Malatyaspor),

SARI KARTLAR: Mustafa Arslan, Volkan (Malatyaspor), Muammer, Ömer, Harun, Haluk (Elazığspor)

Karşılaşma Malatyaspor'un vuruşuyla başladı.

4. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Fatih kullandı. Ceza sahasına gelen topa Mert dokundu, kale çizgisinde defansa çarpan top kornere çıktı. Sonuç yok.

8. dakikada Malatyaspor'da Ahmet'in ortasından gelen topa Ergün kafayı vurdu, az farkla aut.

16. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği kontraatakta, topla buluşan Mert, boş durumdaki Ergun'u gördü. Bu futbolcu çok uygun durumda olmasına rağmen, ceza sahasına girmeden uzaktan vurmayı deneyince Malatyaspor önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

36. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Fatih kullandı. Cezaalanına gelen topu Malatyasporlulardan önce kaleci almayı başardı.

41. dakikada Elazığspor, mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Gelişen atakta kale içerisine gönderilen top Malatyaspor'lu oyunculara çarparak Elazığspor'lu Harun'un önüne düştü. Bu futbolcu kale yerine auta gönderdi ve takımını golden etti.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

45+3'de Malatyaspor'un kazandığı köşe atışını Fatih kullandı. Gelen topa Mahmut Acar yükseldi, kafayı vurdu. Az farkla aut.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Malatyaspor ikinci yarıya Ergun'un yerine Celil'i alarak başladı.

49. dakikada Elazığspor atak geliştirdi. Metin'in sert şutunda Taylan topu iki hamlede almayı başardı.

52. dakikada Elazığspor'un kazandığı serbest atışı Serdar kullandı. Bu oyuncu topu direkt kaleye şutladı. Taylan uçarak topu köşeden çıkardı ve kornere gönderdi. Sonuç yok.

58. dakikada Malatyaspor ataktı. Cezaalanı çizgisi üzerinde topa sahip olan Mert vurdu, top yan direğe çarparak auta çıktı.

65. dakikada Elazığ adına kazanılan serbest atışı Serdar kullandı. Kaleci Taylan topu elinden kaçırdı, Harun topa hamle yapmak istedi. Malatyaspor kalecisi, yatarak topa sahip olmayı başardı.

70. dakikada Elazığspor atağı gelişti. Metin cezasahasına ortaladı. Malatyaspor'dan Mehmet Yoldaş, tehlikeyi uzaklaştırmak isterken, ters vuruş yaptı. Kontrpiyede kalan Taylan, çizgide topa güçlükle sahip olabildi ve golü önledi.

79. dakikada Malatyaspor'un golü geldi. Malatyaspor'un yarı alanından gönderilen uzun topla buluşan Güven, cezasahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldı, çapraz pozisyonda düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0

84. dakikada Malatyaspor cezaalanında oluşan karambolde topa en son Harun dokundu. Üstten aut.

88. dakikada Elazığspor'dan Deniz'in sert şutunda top yandan az farkla auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmayı Malatyaspor 1-0 kazandı.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız