SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigara Bıraktırma Standı

A- A+ PAYLAŞ

31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Malatya'da bir program düzenlendi.

Makro Alışveriş Merkezi'nde stant açan Malatya Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara sigaranın zararlarını içeren bir broşür dağıttı. Ayrıca, Sigara Bırakma Birimi için kayıt alındı. Burada bir açıklama yapan Sağlık Müdürlüğü Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürü Bülent Ceylan, "31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle stant açtık. Amacımız, sigaranın zararlarını vatandaşlara anlatmak ve Sigara Bırakma Birimi için kayıt almaktır" dedi.

Dünyada her sekiz saniyede bir sigara nedeniyle ölüm olduğuna dikkat çeken Bülent Ceylan, şunları söyledi:

"2012 eylem planımıza uygun olarak sağlık ocaklarımızda Sigara Bırakma Birimi hizmetlerini sürdürüyor. Bizim çalışmalarımıza İnönü Üniversitesi'nden de destek alıyoruz."

Bu arada Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin de yaptığı açıklamada, "Sigaraya başlanmasının önlenmesi için gençlerimize Malatya İl Sağlık Müdürlüğü olarak Ruh Sağlığı Şubesi tarafından okullarda sigara bağımlılığının zararları konusunda eğitim verildi. Ayrıca İnönü Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğü eğitimcilerince birinci basamak sağlık ocaklarında görev yapan doktorlara sigara bırakma teknikleri hakkında eğitim verildi. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza bu konuda hizmet verebilmek için sağlık ocaklarımıza sigara bırakma poliklinikleri oluşturuldu. 4207 Sayılı kanunun 5727 sayılı kanunla değişikliğe uğramasından sonra il tütün koordinasyon kurulları oluşturuldu ve kurul tütün mamullerinin zararları konusunda eğitim planlandı."dedi.

Zengin, kamu alanlar ve halkın toplu bulunduğu yerlerde sigara içilmesini önlemek için, merkezde Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğünün personelleri tarafından 60 kişilik il denetim ekipleri oluşturulduğunu söyledi.

Oluşturulan il denetim ekiplerinin, Sağlık Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim alarak il merkez ve ilçe merkezde denetim yapmakta olduğunu anlatan Zengin, sözlerini şöyle tamamladı:

"19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle kafeler, nargile evleri, restoranlar, kahvehaneler ve toplu eğlence mekanlarında sigara içme yasağı getirilecek. İl denetim ekipleri yasağa uymayan bireylere ve yasağın ihlal edilmesine müsaade eden iş yeri sahipleri hakkında cezai işlem uygulayacaklar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız