SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigara Polikliniğine 17 Bin Başvuru

0
Güncellendi - 2020-02-07 21:00:01
Sigara Polikliniğine 17 Bin Başvuru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdür Prof. Dr. Recep Bentli, ”2019 yılı içerisinde 17 bin 225 vatandaşımız bu polikliniklerimize başvurmuştur” diyerek, sigarayı bırakmak isteyenlerin 'Alo 171 Sigara Bırakma Hattı'nı aramalarını önerdi.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yazılı açıklama yapıp, sigaranın zararlarından söz eden İl Sağlık Müdür Prof. Dr. Recep Bentli, "Bugün tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada 'Sigarayı Bırakma Poliklinikleri'nin etkinliği kabul görmektedir. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. İlimizde de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Poliklinikleri Merkezde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde halkımıza hizmet vermekte olup, polikliniklerimizde hekimlerimizin reçete ettiği ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak vatandaşlarımıza verilmektedir. 2019 yılı içerisinde 17 bin 225 vatandaşımız bu polikliniklerimize başvurmuş, 6 bin 283 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış olup; 220 kişiye danışmanlık hizmeti verilmiştir” ifadelerini kullandı.

9 Şubat tarihinin, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabileceğine dikkat çeken Bentli, “Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda en yakın sağlık kurum ve kuruluşlarımıza müracaat edilerek veya Bakanlığımızın 'Alo 171 Sigara Bırakma Hattı' aranarak destek istenmelidir. 'Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun' sigara ile mücadelede önemli bir aşamadır. Dumansız hava sahası konusunda halkımızda farkındalık ve bilinçlendirme oluşturması pek çok bakımdan önemlidir. 4207 Sayılı Kanun hükümlerine aykırı olarak kapalı alanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi durumunda vatandaşlarımızın ALO 184 SABİM, Alo 155 Polis, ALO 156 Jandarmayı arayarak veya 'Yeşil Dedektör' isimli akıllı telefon uygulaması ile yasanın uygulanmasına destek vermelerini bekliyoruz. '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ vesilesi ile tüm vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya, hareket etmeye, fiziksel aktiviteye ve sağlıklı beslenmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız