SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigaranın Zararları Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:13
Sigaranın Zararları Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Doktoru Serpil Kaya Karadağ tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerine 'sigaranın zararları ve kanser' konulu seminer verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Spor Uzmanları ve Antrenörlerin, müdürlük salonunda katıldığı seminerde açılış konuşmasını Yapan İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, antrenörlerin örnek kişiler olduğunu ve sigaranın zararları hakkında sporcularını bilgilendirmelerinin asli görevlerinin başında geldiğini belirtti.

KETEM Sorumlu Doktorlarından Dr. Serpil Kaya Karadağ, sigaranın zararları, kanser hastalığına ne kadar ilgili olduğunu belirten slayt eşliğinde bilgi verdi.

Pasif içicinin kansere yakalanma riskinin yüzde 40 olduğuna dikkat çeken Karadağ, “Sigara kullanmadıkları halde dumana maruz kalanlar, yani pasif içiciler de ciddi sağlık tehdidi altındadır” dedi.

Türkiye’de okul çağındaki gençlerin evlerinde yüzde 82, ev dışında yüzde 86’sının sigara dumanına maruz kaldığına dikkat çeken Karadağ, daha sonra istatistiksel bilgi verdi. Karadağ, "İstatistiklere göre, annelerin yüzde 86’sı çocuklarının yanında sigara içmektedir. Öğretmenlerin yarısı sigara içmektedir. Sigaradan çıkan duman, havayı bir arabadan 10 kat daha fazla kirletmektedir. Pasif içicilerin meme kanserine yakalanma riski yüzde 70’den fazla. Eşi sigara içen birinin akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 30’dan fazladır“ifadelerini kullandı.

Karadağ, Devlet Hastanesi yanında hizmet veren KETEM’den vatandaşların yeterince yararlanmadığını da ifade edip kanserde erken teşhis ve tedavinin önemini de anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız