SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sigarasız Toplum' Yürüyüşü

A- A+ PAYLAŞ

31 Mayıs Dünyanın Sigarasız Günü nedeniyle Malatya'da öğrencilerin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte, sigaranın zararlarına dikkat çeken döviz ve pankartlar taşındı.

Malatya Valiliği önderliğinde Sağlık, Milli Eğitim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen yürüyüş, kentin iki ayrı noktası olan Atatürk Evi ve Öğretmenevi önünden başlayarak Vilayet önünde sona erdi. Yürüyüş kortejinde bulunan 2 bine yakın çocuk taşıdığı pankartlarla ve attıkları sloganlarla sigaranın zararlarını sık sık vurguladılar ve büyüklerden sigarasız bir dünya için adım atmalarını istediler.

Koordinatör Dr. Suat Yalçınsoy tarafından organize edilen ve Valilik binasında sona eren yürüyüşten sonra öğrenci temsilcilerinden oluşan bir heyet Vali Vekili Bayram Öz’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan öğrenci temsilcileri Vali vekili Bayram Öz’den sigarasız bir dünya yaratmak için valiliğin desteğini beklediklerini söylediler ve büyüklere “Sigara içerek hem kendinizi hem de bizi zehirlemeyin” diye çağrı yaptılar.

Vali Vekili Bayram Öz ise “Sizin bu eylemininizi canı yürekten destekliyorum ve bu çağrınızında büyüklere önemli bir mesaj olacağını ümit ediyorum. Ama büyükler içiyor diye de siz içmeyin ve onlara örnek olun” dedi.

Etkinlik Vali Vekili Öz ve Vali yardımcısı İnci Sezer Becel’e takılan “Dünyanın Sigarasız Günü” rozeti ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız