SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigorta Hatırlatması

A- A+ PAYLAŞ
 
TARSİM tarafından yapılan açıklamada, üreticilere  kayısıları sigortalatma tavsiyesinde bulunuldu. 
 
TARSİM Malatya  Bölge Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklama şöyle : 
 
“İklimin tarımsal üretim üzerindeki etkisi giderek artmakta, sigorta yaptırmayan çiftçilerin mağduriyetleri üzüntü verici boyutlara ulaşmaktadır. Söz konusu durum önceki yıllarda ülkemizdeki tüm ürün desenini etkilediği gibi, kayısı üretimini de olumsuz yönde etkilemiş ve önemli boyutlarda ürün kayıplarına neden olmuştur. Bu sebeple kayısı üreticilerimiz yeni yılda kötü sürprizlerle karşılaşmamak için öncelikle Ocak ayı içerisinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl-İlçe Müdürlükleri’ne başvurarak, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi)’ne kayıt olmalılar veya kayıt güncellemelerini yapmaları gerekmektedir. Sonrasında ise zaman kaybetmeden yetkili sigorta acentelerine başvurmalıdırlar. 
 
Tarım Sigortaları’nda; poliçe toplam primini oluşturan Dolu paket priminin yarısı, Don riski priminin üçte ikisi Devlet tarafından karşılanmaktadır. Bunun yanı sıra; Tarım Sigortaları’nda ilk defa sigorta yaptıran üreticiler için tarife primleri üzerinden % 5 başlangıç indirimi, aynı parselde veya işletmede, hasarsız geçen bir dönemi takip eden yeni üretim döneminde sigorta yaptırılması durumunda %10 indirim, poliçe prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda ise % 5 peşin ödeme indirimi uygulanmaktadır.
 
Bu nedenle, üreticilerimize, hiç vakit kaybetmeden ÇKS kayıtlarını güncelletip poliçelerini yaptırmalarını ve Devlet Destekli Sigorta sisteminden faydalanmalarını öneriyorum.” 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız