SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigorta Teşvikinde 10 Sınırı Kalktı

0
Güncellendi - 2016-02-25 01:41:57
Sigorta Teşvikinde 10 Sınırı Kalktı
A- A+ PAYLAŞ

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Mustafa Bahadır Altaş,” Malatya'nın da içinde yer aldığı 52 ilde uygulanmakta olan 6486 sayılı kanunla sağlanan 10 ve üzeri işçi istihdam eden işyerleri için sağlanan yüzde 6 oranındaki işveren hissesi sigorta primi desteği 10 işçi sınırlaması olmaksızın tüm özel sektör işyerinde uygulanacak” dedi.

Aynı zamanda malatyahaber.com yazarı da olan SMMM Odası eski başkanı Altaş, “10 Şubat 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 6663 sayılı ‘Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun 28 maddesinde yapılan düzenleme ile 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ‘On ve üzerinde sigortalı çalıştıran işyerlerine’ ibaresi ‘Bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyerlerine’ şeklinde değiştirilmiştir. Buna göre Malatya'nın da içinde yer aldığı 52 ilde uygulanmakta olan 6486 sayılı kanunla sağlanan 10 ve üzeri işçi istihdam eden işyerleri için sağlanan yüzde 6 oranındaki işveren hissesi sigorta primi desteği 10 işçi sınırlaması olmaksızın tüm özel sektör işyerinde uygulanacak. Uygulamam 6663 sayılı yasının 35.maddesi gereğince 1 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak” şeklinde bilgi verdi.

“Küçük esnaf da uygulamadan yararlanacak”

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eski başkanı Bahadır Altaş yeni uygulama hakkında şu bilgileri aktardı:

“Yapılan bu düzenleme ile özellikle 10 kişinin altında işçi çalıştıran işyerleri ile küçük esnaf ve sanatkarın istihdam etmekte olduğu işçiler için yüklendiği sigorta primi yükü bir nebzede olsa azaltılmış oldu. 1 Mart 2016 tarihinden itibaren işverenler çalıştırdıkları işçiler için 5510 sayılı sigorta primi desteği teşvikinden yüzde beş, 6486 sayılı kanunla sağlanan sigorta primi desteği teşvikinden yüzde altı olmak üzere toplam yüzde on bir oranında işveren primi desteği ile 6661 sayılı kanunla sağlanan 100,00 TL sigorta primi indiriminden yararlanacaktır. 1.647,00 TL/ay brüt asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken toplam sigorta primi (%34,5) 568,22 TL olup bunun (%14) 230,58 TL’sı işçi hissesi (%20,5) 337.64 TL’sı ise işveren hissesi olarak hesaplanmaktadır. Yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 1 mart 2016 tarihinden itibaren asgari ücretli işçi için ödenecek toplam sigorta primi 287,05 TL/Ay olarak hesaplanacaktır.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız