SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigortacılar Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:43
Sigortacılar Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sigorta Acenteleri Derneği tarafından Sigortacılık haftası nedeniyle toplantı düzenlendi. 

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Altunok, “Türkiye'de sigorta satışlarının yüzde 65 gibi çok büyük kısmı biz acenteler üzerinden gerçekleşmektedir” ifadelerini kullanıp, “Sigorta sadece güven unsuru değil, aynı zamanda bir gelişmişlik göstergesidir. Gelişmiş ülkelerde GSYİH'nın yüzde 8'ine ulaşan prim üretimi, ülkemizde yüzde 1,3 seviyelerindedir. Gelişmekte olan ülkeler grubunda bile bu oran yüzde 2,2 ile ülkemizden daha yüksektir. Ülkemiz sigortacılığının yeterince gelişememesinin nedenleri arasında "sigorta bilincinin yetersiz olması" konusu da yer almaktadır” dedi.

Türkiye'de sigorta satışlarının yüzde 65 gibi çok büyük kısmı acenteler üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat çeken Altunok, Bu veri, acentelerin tüketici ile sigorta şirketi arasındaki köprü rolünün ve tüketiciye ulaşmadaki öneminin altını çizmektedir. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlendirilmesi, sektörün geleceği ve tüketicilerin sektöre duyduğu güven açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu konuda biz acentelere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. "Sigorta Haftası" da bu konuyu hepimize bir kez daha hatırlatacağı için önemlidir”diyen Altunok, sektörün git gide geliştiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız