SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sigortacılara Seminer

A- A+ PAYLAŞ
Türk Ticaret Kanunu'nda sigortacılık uygulamalarındaki değişik ve yenilikler, Malatya'da düzenlenen seminerle sigortacılara anlatıldı. 
 
Tüm Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) ve Sigorta Tatbikatçıları Derneği (STD) tarafından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Ak Sigorta'nın katkılarıyla Anemon Otel'de gerçekleştirilen seminere, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, TÜSAF Başkanı Hüseyin Kasap, Ak Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Sigorta Hukukçusu Prof. Dr. Samim Ünan, SDT Başkanı Fahri Altıngöz, Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan ve Malatya'da faaliyet gösteren sigortacılar katıldı. Seminerde konuşan Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, sektörün büyümesi için çalıştıklarını söyledi. Genç, sigorta acentelerine ilişkin yönetmeliğin yılsonuna kadar çıkmasını umduklarını kaydederek, "2005-2010 yıları arasında sigortacılık faaliyetlerinin düzenlenmesiyle ilgili çalışmalar yaptık. Sektörün bütün oyuncularına çeki düzen verildi. 2010 yılından 2015 yıllarında fazla bir düzenleme minimum olacak. Daha çok sektörün gelişmesi için çalışacağız" dedi. 
 
TÜSAF Başkanı Hüseyin Kasap ise, "Bankalarla eşit rekabet koşullarının olması gerekiyor. 'Bankalar sigortacılık yapamaz' gibi bir söylemimiz asla olmadı. Sigortacılık Osmanlı döneminde bankalarda başlamıştır. Ancak bankaların yaptıkları sigortacılık faaliyetlerinde cayma hakkı getirilmesi gerekiyor" diye konuştu. 
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, sigorta acentelerinin genel müdürlüklerini Malatya'da açmalarını istediklerini belirterek, "Bölgesel güç olmayı kendine hedef edinen bu ülkenin son yıllarda attığı adımlarla gerçekten bölgesel güç olmaya başladı. Böyle olunca da sigortacılık sektörünün Türk ekonomisi içerisindeki dinamizmini de çok iyi bilmek zorundayız. Sigorta acentelerinin daha iyi hizmet verebilmesi için son dönemde TOBB'un da destekleriyle sektörel meclis oluşturuldu. Bizim tek isteğimiz sigorta acentelerimizin genel müdürlüklerini Malatya'da açmasıdır" şeklinde konuştu. 
 
Yapılan konuşmaların ardından seminere geçildi. Seminerde, "Türk Ticaret Kanunu'nda sigortacılık uygulamalarına getirdiği değişiklik ve yenilik" konusunda sigortacılara detaylı bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız