SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sigortalı Sayısı 500 Bini Aştı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:04
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ürünleri sigorta sistemi olan TARSİM'e çiftçi ve üreticinin ilgisinin sürekli arttığı ve geçtiğimiz yıl önemli artış sağlandığı bildirildi.

TARSİM'den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

"Çiftçi ile buluşulan 2006 yılından bu yana son derece iyi sonuçlar elde ettiklerini belirten yetkililer,  2011’de de daha önceki yıllarda olduğu gibi başarı grafiklerini arttırdıklarını, poliçe sayısının bir önceki yıla göre %58 artışla, 371 bin 116 adetten, 587 bin 716’ya ulaştığını bildirdi. Geçen yılın Aralık sonu itibariyle yaklaşık 7 milyar lira değerinde tarımsal ürünün sigortalandığını, 9 milyon dekarlık alanın sigorta kapsamına alındığının altını çizen TARSİM’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: 
 
“2011’de sigortalı büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 92 oranında artarak, 188 bin 437’den 361 bin 259’a çıkarken, yaklaşık 70 bin adet küçükbaş hayvan sigorta kapsamında güvence altına alındı. Yine aynı yılda tüm branşlar için sigortalı üretici/ işletme sayısı da yüzde 58’lik artışla 170 bine yaklaştı. Bu şekilde Sistem’in başından bu yana sigortalı üretici/işletme sayısı 500 bini aştı. 
 
Geçtiğimiz yıl ilk kez Mayıs ayından itibaren sigorta kapsamına alınmaya başlanan küçükbaş hayvanlarla birlikte Sistem’in çok daha iyi noktalara taşınacağına inanıyoruz. Tarım Sigortaları Havuzu ticari bir amaç taşımıyor. Tamamen üreticilerimize destek olmak amacıyla kurulmuş bir yapı ve kamu havuzu olması sebebiyle arkasında Devlet’in desteği ve garantisi söz konusu.
2011 yılında 175 bin hasar dosyası sonuçlandıran ve 260 milyon TL’ye yakın hasar ödemesi gerçekleştiren TARSİM, Sistem’in başlangıcından 2011 yılı sonuna kadar ise; 550 milyon TL’ye  yakın hasar ödemesi yaparak, çiftçinin yüzünü güldürdü. 
Tarsim Malatya Bölge Koordinatörlüğü’nün hizmet verdiği il, bu illere bağlı ilçe ve köylerde ise; Sistem’in başlangıcından 2011 yılı sonuna kadar 1 milyon dekarın (da) üzerinde alan, 80 binin üzerinde hayvan sigortalandı. Yaklaşık 1 milyar TL değerinde tarımsal ürün sigortalanırken, poliçe sayısı ise; 100 bine yaklaştı.  
 
Police Sayısı (Adet) 87.687
Toplam Sigorta Bedeli (TL) 839.366.473 
Sigortalı Alan (da.) 1.290.142
Hayvan Sayısı (Adet)   80.442 "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız