SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şiir Yarışması Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2017-04-21 11:48:25
Şiir Yarışması Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen liselerarası “Çanakkale” konulu şiir yarışması sonuçları açıklandı. Yarışmanın birincisi Arapgir’den çıktı. Dereceye girenlere verilecek ödüllerin yanısıra yarışmaya katılan 40 öğrenciyle Çanakkale gezisi de düzenlenecek.

İl genelindeki liselerden toplam 200 katılımın olduğu yarışma sonunda dereceye girenler belirlendi. Yarışmada, “Söyle Çanakkale” adlı şiiriyle Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi’nden Mihriban Aydaş birinci oldu. “Bir Destandır Çanakkale” adlı şiiriyle Doğanşehir Anadolu Lisesi öğrencisi Ceren Tuncel ikinci; “Çanakkale'nin Doğuşu” adlı şiiriyle de Kale İzollu Çok Programlı Lisesi’nden Şefika Kızıldere üçüncü oldu. Arguvan, Battalgazi ve Yeşilyurt’tan birer katılımcının şiirleri de mansiyona değer görüldü.

Yarışma ve akabinde düzenlenecek olan geziyle; öğrencilerin Çanakkale kara, deniz, hava savaşları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları; bu savaşların kültürel, sosyal, siyasi ve uluslararası etkilerini öğrenmeleri amaçlanıyor. Malatya genelindeki liselerarasında düzenlenen yarışmada her ilçeden dereceye giren öğrencilere Çanakkale gezisi programı gerçekleştirilecek. Geziye toplam 40 öğrenci katılacak.

Ödüller

Birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 TL ödülün verileceği yarışmada, ayrıca şiirleri mansiyona değer görülen 3 yarışmacıya da 100 TL değerinde kitap çeki hediye edilecek.Ödüller, İstanbul’dan başlayıp Çanakkale Şehitliği ziyaretini kapsayan 3 günlük gezi dönüşü düzenlenecek törende verilecek. Tören, 26 Nisan 2017 Çarşamba günü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sonuçlarla ilgili detaylı bilgilere www.malatya.bel.tr internet adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız