SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şiiri Unuttum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:39:14
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Başkanlığı koltuğunu 10 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Ayşe Kurt’a bıraktı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 94. yılı kutlamaları nedeniyle çeşitli okullardan gelen ilk ve ortaokul öğrencileri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Yenimahalle Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu öğrencisi 10 yaşındaki Ayşe Kurt, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in makamına oturarak temsili Meclis Başkanı oldu. Çiçek, Ayşe Kurt’a temsili Meclis Başkanlığı belgesi verdi.

“Şuanın büyükleri ve geleceğin büyüklerinin ülkemizdeki ve dünyamızdaki tüm çocukların, büyüklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” diyerek herkesin güzel bir bayram geçirmesini temenni eden Ayşe Kurt, Meclis Başkanı Çiçek ile bir müddet sohbet etti.

Ayşe Kurt’un eğitim gördüğü okula adını veren Mehmet Emin Yurdakul’un kim olduğunu anlatan Çiçek, ünlü şairin öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilmesini istedi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap vermeyen Ayşe Kurt, “Ben bir çocuğum, bu işleri düşünecek olan büyüklerimizdir. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, eğer bana bir soru sormak istiyorsanız lütfen bana Çocuk Bayramı ile ilgili sorun” dedi. Ayşe Kurt’un verdiği cevap üzerine Meclis Başkanı Çiçek, “Aldın mı sorunun cevabını” diyerek espri yaptı.

Ayşe Kurt, İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtasını şiir olarak okurken heyecanlanarak, son mısrayı unuttu. Küçük öğrenciye heyecanlanmanın normal olduğunu anlatan Çiçek, “Biz de heyecanlanıyoruz kürsüde konuşurken. Bazen yanlış konuşuyoruz, bazen üzücü konuşmalar yapıyoruz. Söylemek istediklerimizi söyleyemiyoruz, heyecan hayatın bir parçası” dedi.

İlköğretim yıllarında yaşadığı bir anısını anlatan Çiçek, “İlkokuldayken böyle bir 23 Nisan günü İnönü şiiri diye bir şiir verdiler bana, 3. mısrada unuttum. Ama artık şimdi unutmuyorum” dedi. Ziyaret esnasında esprili konuşmalar salondaki davetlileri güldürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız