SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şiirli Fotoğraf' Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2016-09-23 18:55:17
'Şiirli Fotoğraf' Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubunun organizasyonunda Malatyalı şair ve fotoğrafçı Hasan Basri Tuncel’in 1960 yılından günümüze kadar çektiği Malatya temalı 105 adet fotoğraf ve şiir Malatya Park AVM de sergilendi. Çekilen fotoğrafların üstüne fotoğrafın konusu ile ilgili yine kendisine ait şiirleri de yazan Hasan Basri Tuncel bu özelliği ile Türkiye’de bir ilk.

Malatya Park AVM’ de düzenlenen sergi açılışına Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Fransız Yazar Emile Zola’nın “Eğer bir şeyleri fotoğrafını çekmediyseniz o şeyi gerçekten gördüğünüzü iddia edemezsiniz” cümlesine atıfta bulunarak  “Hızlıca akıp giden hayatın içerisindeki kareleri, önemli anları çoğunlukla kaçırıyoruz. Fakat bir fotoğraf makinesinin deklanşörüne basan bir parmak ve onun arkasındaki irade hayatı bir anlama dolduruyor ve hayatı, resimdeki duyguyu, atmosferi, fakirliği, heyecanı ve tutkuyu öyle bir güzel ifade ediyor ki biz onu daha rahat müşahede edebiliyoruz.”dedi.

Pektaş,  Hasan Basri Tuncel’in 1960 yılından günümüze çektiği fotoğrafların üstüne yazdığı şiirlerle düzenlenen serginin anlamlı olduğunu ifade ederek, “Emeklerinden dolayı Hasan Basri Tuncel’e çok teşekkür ediyorum.”dedi.

hasantuncelFotoğrafçı/Şair Hasan Basri Tuncel (yanda), fotoğraflarının sergilenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türkiye de ilk defa şiirli fotoğraf sergisi düzenlendiğini söyledi. Hasan Basri Tuncel, “Serginin hazırlanmasına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a ve Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haci Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, bir milletin geleceğini, milli ve manevi değerlerini yansıtmanın o topluma sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak, “Kadim Malatya’nın tarihten gelen güzellikleri ile 50-60 yıldan beri çekilen fotoğrafları toplumsal hayata kazandıran, Hasan Basri Tuncel’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Kızılay Başkanı Umut Yalçın, Malatya güzellikleri ile ilgili şiirleri görsellikle yansıtan serginin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, bu değerlere sahip çıkmanın toplum olarak görevimiz olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Mesut Çitil, “Malatya’nın 60 yılını küçük karelere sığdıran bu anlamlı sergide kısa şiirlerle birlikte bir zaman yolculuğu yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, “ Foto-Şiir sergisi Malatya’nın tarihi dokusuyla birlikte kültürel yapısını yansıtıyor. Sergi Malatya’nın gelenek ve göreneklerini yansıttığı için herkesin bu sergiye gelip Malatya’mızın geçmişten günümüze kadar nasıl değiştiğini görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizlere Malatya’nın tarihini fotoğraflarla yaşatan Hasan Basri Tuncel’e ve bu sergiyi hazırlayan Büyükşehir Kent Konseyine teşekkür ediyorum.” dedi.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre “Hasan Basri Tuncel Foto-Şiir” sergisi 23 – 25 Eylül tarihleri arasında Malatya Park AVM’ de fotoğraf ve şiir severlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

Bülten

sergi1

sergi

sergi2

sergi4

sergi3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • muammer (7 yıl önce)
    Hasan abimin ellerine sağlık. Şiir ve fotoğraf birlikteliği çok iyi olmuş. Allah hayırlı uzun ömürler versin.
    0
    0
    Yanıtla