SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şikayet Edeceğim'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Mehmet Moran, son meclis toplantısında muhatap olduğu davranışa tepki göstererek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın bunu sürdürmesi halinde Valiliğe ve Bakanlığa şikayet edeceğini, mecliste de "oturmaktan başka iş yapmayacağını" söyledi.

Konuşma girişimi engellenmek istenen Moran, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Malatyada siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin Ak Partiye oy veren vatandaşlarımız dahil olmak üzere tüm kesimlerin karşı olduğu Şeker arazisine yapılmak istenen hastahane ve mevcut iki hastahanenin birleştirilmesine karşı çıkan Ak Parti Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz’e karşı başlatılan linç kampanyası malumlarınızdır. Ve Sayın ÖZ’e diyorlarki Malatya Kamuoyu istemiyor sende mi istemiyorsun. Yani kamuoyu istemesede biz bildiğimizi yaparız diyorlar. Kamuoyu Ak Parti için hiç birşey ifade etmiyor.

Malatya Belediyesi Meclisinde de durum aynı hezeyan içerisindedir. Şöyleki;

02/Eylül/2009 tarihinde Belediye Meclisine iki önerge birde beyanla gittim önergemin birisi Malatya Kamuoyuna yansıyan ve konuşulan çok büyük rakamlar olduğu söylenen yolsuzluk ve rüşvet iddiası doğru olup olmadığını doğru ise hangi tedbirleri aldınız? Diye soracaktım.

İkincisi ise Malatya Belediyesinin Malatya Gazdaki % 10 hisesinin bu güne kadar niçin kimsenin ilgilenmediğini Malatya Belediyesinin şahsında Devlet niçin zarara uğratılmış sorumluları hakkında gerekeni lütfen yaparmısınız diyecektim. Çünki Devleti zarara uğratmak suçtur. Suçluyu korumak da suçtur.

Bu iki önergemi Belediye meclisine sunmak için Sayın Çakırdan izin aldım ancak üç Ak Partili meclis üyesi Çakıra müdahale etti Sayın Çakırda tüm ısrarlarıma rağmen beni konuşturmadan kürsüden geri indirdi. Aynı tavrı ESOB başkanı sayın Şevket Keskin’ede yaptılar sayın keskin konuşturulmadı salonu terk etmek zorunda kaldı.

Sayın Çakır’ın Meclisteki muhalefete bu tavrı böyle devam ederse Başta Mahallin Mülki Amiri olan sayın Valimize, sonuç alamazsam İç İşleri Bakanlığına ve Sayın Başbakanımıza şikayet edeceğimi Malatya Kamuoyunun yüksek menfaatlerini sonuna kadar savunacağımı, Denetleme ve Muhalefet görevimizin engellenmesi halinde Malatya Kamuoyunu Malatya Belediyesinin dışındaki Merdivenlerden basın aracılığı bilgilendireceğimi, Meclis salonunda da oturmaktan başka birşey yapamayacağımı Malatya kamuoyuna saygılarımla arzederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız