SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şikayet Eden Olmamış

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, Malatya'da 3.5 aylık sürede, yüzde 27.9'u ithal olmak üzere 1 milyon 9 bin 902 kilo et tüketildiğini, et konusunda 174 Gıda İhbar Hattı'na herhangi bir şikayet ulaşmadığını bildirdi.

Son günlerde Ziraat Odası ile Belediye Esenlik Şirketi arasında karşılıklı söz düellosuna neden olan ithal- yerli hayvan kesimi ve et üretimi ile ilgili iddialar üzerine bir açıklama yapan Tarım İl Müdürlüğü, şu bilgileri verdi:

"Son günlerde gerek görsel gerekse yazılı basına yansıyan haberlerde son 5 ay içerisinde ilimizde hayvan kesiminin yapılmadığı, ithal et satışlarının kontrolsüz bir şekilde yapıldığı ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından bu konuda herhangi bir denetimin yapılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

İlimize ilk ithal etin geldiği tarih olan 12.10.2010 tarihinden 08 Şubat 2011 tarihine kadar ilimizde faaliyet gösteren ruhsatlı mezbahane ve Kombinalarda, toplam 2601 adet büyükbaş ve 7366 adet küçükbaş hayvan kesilmiş olup, kesilen bu hayvanların toplam karkas ağırlığı 728.012 kg dır. Bu süre zarfında ilimizde faliyet gösteren toplam 13 adet işyeri tarafından Et ve Balık Kurumu’nu Ankara, Adana, Diyarbakır ve Bingöl Kombinalarından toplam 281.890 kg ithal et alınarak satışa sunulmuştur. Bu doğrultuda iddia edilen tarihler arasında ilimizde tüketilen toplam et miktarı 1.009.902 kg olup ithal etin toplam tüketime oranı % 27.9 dur.

Bakanlığımızın ve EBK Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda bu süre zarfında ithal et satışı yapan Market ve kasaplarda mevzuatımız çerçevesinde, 63 adet denetim ve kontrol yapılmış olup bu denetim ve kontrol sonuçları Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Satılan bu etlerin EBK kesimi olduğuna dair uyarıcı afişler astırılmış olup, bu etlerin genel sağlık ve hijyen kurallarına uygunluğu da denetlenmiştir. Yapılan denetimlerde ithal etlerin EBK ‘nun belirlemiş olduğu fiyat kriterlerine uygun olduğu tespit edilmiştir.

Bugüne kadar gerek ALO 174 Gıda ihbar hattına gerekse diğer iletişim araçları ile İthal et satışı ve kalitesi ile ilgili Müdürlüğümüze herhangi bir şikayette bulunulmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız