SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şikayet Etme Lüksümüz Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:19:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin, Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Eren’i ziyaret ederek, burada muhtarlarla toplantı yaptı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, “Muhtarlar Belediye’ye telefon ettiği zaman, bazı konularda sekreter ‘Efendim konunuz nedir’ diye soruyor. Ben karşıdan hizmet bekleyen, daire amiri ile yada müdür ile bire bir görüşmek istiyorum.  Ben bunu sekretere söylersem, benim muhtarlığım neye yarar. Biz bunlarla karşılaşıyoruz. Kayda alıyorlar, 1 hafta sonra muhtarın cep telefonuna ‘Şikayetiniz kayda alındı, yerine getirilecek’ Ama ne zaman gelecek? Bunlar yavaş yavaş olacak. Ya biz sabredeceğiz. Ya da belediyeler tam manasıyla çalışmaya başlayacak” dedi.

“BİR LAMBA 3 AYDA TAKILIYOR”

AKSA Elektrik ile ilgili sorunları da anlatan Eren, “Elektrik işi AKSA’ya verildiğinden beri muhtarlar hep şikayetçi. Hükümetin kendisi bile şikayetçi. Bir direk için İstanbul’a telefon ediyoruz, İstanbul’da diyorki, ‘Ben sizi sıraya koydum’ bir lamba için. Bugün hangi devirde yaşıyoruz? Mahalle ve köyler elektriksiz olsun. Elektriği getiriyorsun, o parayı hazineden alıyorsun. Enerji Bakanımız açıkladı. Ama faturaya da işliyorsunuz. Faturaya işlediğin işin hizmetini de vereceksin. Ama  direği yenilemiyorsun,  alt yapıyı yenilemiyorsun, ama AKSA durmadan burada para topluyor, yazıktır. AKSA 3-4 ayda bir lambayı takamıyor.  Bu kadar mı aciziz. Bu kadar da olmaz yani” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Şahin ise, “Malatya’ya her geldiğimizde mutlaka mahallelerimizi tek tek gezmeye gayret gösteriyoruz,  Milletvekili arkadaşlarımız ve teşkiyatımız ve belediye başkanlarımız ile birlikte. Ziyaretlerimizde karşımıza çıkan birinci problem su sorunudur. AK Parti olarak bugüne kadar susuz köy kalmayacak, şebekeli su olacak şeklinde politikamız var.  Malatya’da 5-6 köyde şebekeli suya geçilmemişti. Sebep 5-6 tane artezyen vurmamıza rağmen yeterli su kaynağı olmadığı için şebekeli su verilememişti. Gerçekten burada çözüm merciindeyiz. Şikayet etme gibi bir lüksümüz yok. Biz burada elbette vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın bize iletmiş olduğu her sorun bizim için emirdir, bunları çözmek boynumuzun borcudur. Arapgir, Arguvan, Kuluncak ve Hekimhan ilçelerindeki mahalleleri ziyaret ettim. Mahallelerimizde suların koruduğunu söylediler. Malatya Büyükşehir Belediyesi 80 ile 100 arasında mahallemizde şuanda artezyen vurulması ile alakalı ihale süreçlerini başlattılar. Gece-gündüz demeden arkadaşlarımız hiçbir zaman alakasız kalmadılar. Büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza da haksızlık etmeyelim. Bu arkadaşlarımızın sonuna kadar sorunları çözmek için çalıştıklarını biliyoruz” diye konuştu.

Sulama suyu ve içme suyu konusunda alternatif proje üretme konusunda bir takım çalışma ve yeni proje geliştirme konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Şahin, “Sultansuyu Barajı’nda problem yaşandığını biliyoruz. Burada Melet Deresi üzerine bir baraj projemiz var. Eğer buraya baraj olursa zaten Sultansuyu’nu besler. Orada sıkıntı olursa olursa en azından Sultansuyu Barajı’nın bendinin 2 metre yükseltilmesini de talep ettik. Beylerderesi Viyadükü altında Beylerderesinde en azından 2 adet gölet yapılmasını talep etik.  Çat Barajı için o bölgede bulunan Şerefhan Çayı’nın Çat Barajı’na aktarılması içinde teklifte bulunduk. 7-8 ay boşa akan bu suyun Çat Barajı’nı beslemesi ile çat Barajı’nın doluluk oranı yükselecektir. Bölgemizde 10-15 milyon tL tutarında kapalı devre sulama için bir proje yatırımları yapıldı. Malatya şehir merkezinin içme suyunu karşılayan Gündüzbey Kaptaj Bölgesindeki suyumuzun başına bir iş geldiği zaman Malatya’nın susuz kalmaması için alternatif bir suyu kaynağı bulunması içinde tekliflerimizi yaptık. Sorunları Milletvekilleri miz olarak, belediye başkanlarımız ve teşkilatımız takip ediyor” diye konuştu.

ESOB BAŞKANI "NEFRETLE KINIYORUZ.."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i de ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Keskin,  Şahin’e TBMM’de uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Geçmiş olsun diyorum. Haksız yere yapılan bir saldırıydı, nefretle kınıyoruz. İnsanların oturup konuşarak anlaşarak problemleri çözmesi gerekirken TBMM’de meydana gelen olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Keskin, “Cumhur artık başkanı seçecek. Cumhur ilk defa kendi başkanını seçecek. Önümüzdeki seçimlerin hem ülkemiz ve hem de ateş çemberi olan bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın başbakanımızı açıkça söylüyorum hep destekledik, destekliyoruz, her zamanda yanında olacağız. Başbakanımızı iyi bir şekilde Malatya’nın esnafına yakışır bir şekilde karşılayacağız. Biz misafirperveriz, gelen herkesi karşılarız. Ama sayın başbakanımız 12 yıldır bu memlekete büyük hizmet yapmıştır. Özellikle Ferhat oldu dağları deldi. Duble yollar büyük hizmettir. Yaptığı hizmetler çok büyüktür. Sayın başbakanımızın 12 yıllık hizmetinin karşılığını mutlaka alacağını ben düşünüyorum, hakkı olduğunu düşünüyorum. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz, bölgemiz için hayırlı olur” diye konuştu.

 

Milletvekili Şahin ise, “AK Parti denilince sayın Recep Tayyip Erdoğan akla geliyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan denilince de millet akla geliyor. 12 yılda çok önemli hizmetler yapıldı. Esnaf ve sanatkarlarımız içinde önemli düzenlemeler gerçekleştirildi. Duble yollar konusunda önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Ben Ankara’dan gelirken karayolu ile geldim  ve 5 saatte Malatya’da oldum. Eskiden o yolu 10 saatte kullanıyorduk. Bugüne kadar cumhurbaşkanlarını hep milletin vekilleri seçerken, 11 cumhurbaşkanını milletin vekilleri Meclis’te seçti, 12. Cumhurbaşkanımızı halkımız seçecek. Milletin direk kendisi cumhurbaşkanının seçecek” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız