SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şikayet Niye Az?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, İnsan Hakları Kurulu'na az sayıda şikayetin gelmesinin olumlu bir gelişme olmayabileceğini de söyleyerek, "Vatandaşlar yeterli beklentiye sahip olmamış olabilir" dedi.

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş başkanlığında Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Ziyarette kurul çalışmaları hakkında kısa bir aktaran Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, 2004 yılından itibaren Valilikler ve Kaymakamlıklar bünyesinde İnsan Hakları Kurulları oluşturulduğunu ve bu kurullarda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğunu kaydetti.

Işıktaş, "Son yıllarda insan hakları ihlalleri ile ilgili başvuruların azaldığını gözlemlemekteyiz. Bunun da insan hakları bilincinin toplumda oluşması ve kamu kurum ve kuruluşlarının daha dikkatli olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Vali Ulvi Saran ise, İnsan Hakları Kurulu'nun çok ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, insan haklarının hiç bir suretle her hangi kişi veya güç tarafından insanlara ihsan edilen haklar değildir. İnsanlar bu hakları doğuştan hak ederler, kazanırlar. Hiç bir zaman bu haklar ihlal edilemez" dedi.

Saran şöyle konuştu:

"Şikayetlerin azalması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmemeli. Vatandaşlar yeterli beklentiye sahip olmamış olabilir. İnsanlara bu bilinci yaymak lazım. İnsanlar bu yöndeki gücün farkına varmalı. Herkes hakkını ve hukukunu korursa, herkes hakkını almış olur. İnsanlar haklarını bilinçli bir şekilde savunmalı."

Saran, daha sonra İnsan Hakları Kurulu üyeleri ile basına kapalı olarak görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız