SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şikayet Oldukça Fazla"

0
Güncellendi - 2017-03-10 02:33:45
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Kuşçu, yeni İlçe ve Köy Garajı'ndaki sorunları anlattı, Çakır'dan "En kısa zamanda eksikleri gidereceğiz" yanıtı geldi..

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu,  Malatya Belediyesi tarafından yeni yapılan 130 araçlık ilçe terminalinin doğalgaz ve iletişim bağlantılarının henüz yapılmadığını belirterek, fiziki yapısında da bir takım sıkıntılar bulunduğunu, gerek esnafın gerekse yolcuların mağduriyetinin giderilmesi için bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Önceki gün yapılan ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuyu gündeme getiren CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, yeni ilçe terminalinin gerek fiziki yapısındaki eksiklikler, gerekse güzergah uygulamaları ile ilgili minibüsçü esnafı ile yolcuların sıkıntılar yaşadığını söyledi.

130 aracın hizmet verdiği ilçe terminalinin doğalgaz bağlantısı ile iletişim bağlantılarının henüz yapılmadığını kaydeden Kuşçu, “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından minibüslerin belirlenen geliş ve gidiş güzergahı belirlenmiş, bu güzergah dışına çıkacak sürücülere cezai işlem uygulanacağı ifade edilmiştir. Ancak minibüsçüler, gerek eski terminalin yıkımı gerekse yeni terminale nakil ile ilgili kendilerine uyarı verilmediğini ve mağdur olduklarını ifade etmektedirler.

130 aracın hizmet verdiği yeni terminalin doğalgaz ve iletişim bağlantıları henüz yapılmamıştır. Sadece sabah 6.30 ile 8.00 saatlerinde Akçadağ ve Doğanşehir’e 800'e yakın yolcu taşınmaktadır. Yolcular yeni terminale gelmede zorluk çekmekte hatta yolda beklemektedirler. Yolda alınan yolcuların şikayetleri oldukça fazladır.

Akçadağ, Arguvan, Darende, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ilçelerine ve mahallelerine çalışan J plakalı minibüsler 23 Şubat 2017 tarihinden itibaren Yeni İlçe Terminalinde hizmet vermeye başlamıştır.

Gerek Yeni İlçe Terminalinin fiziki yapısı ile olan şikayetler gerekse vatandaşın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“En kısa zamanda eksiklikleri gidereceğiz”

Kuşçu’yu yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, yeni terminaldeki ara yolların henüz tamamlanmadığını, doğalgaz ve telefon hatları ile diğer eksikliklerin de en kısa zamanda giderileceğini belirterek, Kuşçu’ya teşekkür etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MalatyaPlatformu. (7 yıl önce)
    Kervan Yolda Düzülür Mantığı . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazarbey (7 yıl önce)
    Sayın Malatya Belediyesi yetkilileri; Eskiden ve hala yaptığınız en büyük yanlış açılan yolların dünü kurturma çabasıyla yaptığınız yollardır.Bugün ve yarın bu yollar yetmiyor yetmeyecektirde.Bugünden itibaren açılan tüm ana yollar 4 şerit gidiş 4 şerit geliş, ara yollar ise 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olmalı.Malatyanın en büyük sorunu olan trafiği rahatlatma adına hiçbir çalışma yapılmamaktadır.Şehir içini ise önreneğin kışla caddesinin bir tarafı komple yıkılmak suretiyle genişletilmelidir.Şehir yeni açılan ve açılmakta olan bölgelere kaydırılmalı çarşı içerisinin bu şekilde trafiği rahatlar.Örneğin fahrikayhan ve bostanbaşı caddeleri açılırken toplamda 8 şerit üzerinden açılıp tüm yola bakan güzergahtaki apartmanların altları iş yeri olarak planlansaydı bu bölgeler yeni cazibe merkezi haline gelir ve şuanki şehir merkezinde bur rahatlama olurdu.İnsanları başka yerlere çekerek şehir merkezini rahtalatabilirsiniz.Başka olmaz.Ve Fahrikayhan- bostanbaşı ile bostanbaşı-fahrikayhan istikametinde tecde yolundan bağlantı kurularak yapılması gerekli trambüs ise halkın yoğun olduğu bu bölgelerde otobüs sorununuda çözecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman ÖZEROL (7 yıl önce)
    Açıldığında haberlerde yol tarifi vardı, garajın yeri tarif edilmemişti. Daha şimdiden sorunlar varsa daha sonra daha da çok olacak demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    ALELACELE AÇILIŞ YAPARSANIZ BÖYLE OLUR. DOĞALGAZ YOK TELEFON YOK ARA YOLLAR TAMAMLANMAMIŞ. O ZAMAN HEMEN NİÇİN AÇTINIZ ??????????
    0
    0
    Yanıtla