SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şikayet ve Temenni Kutuları Boş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu, Kasım ayında kurula gelen şikayetleri görüştü. Vatandaşın şikayet ve önerileri için kentin çeşitli yerlerine konulan "Şikayet ve Temenni" kutusunun daha önce çoğu kez olduğu gibi bu kez de "boş" olduğu anlaşıldı.

İl İnsan Hakları Kurulu Devlet Hastanesi Başhekimliğinde toplanarak Kasım ayında yapılan çalışmaları görüştü. Vali Yardımcısı Erdinç Filiz’in başkanlığında yapılan toplantıda kurula gelen şikayetler arasındaki, şehir merkezindeki trafik ışıklarının ayarlı olmamasından doğan olumsuz etkilerin yer aldığı şikayet dilekçesi ele alındı. K.H. tarafından e-maille gönderilen şikayette Elazığ- Ankara istikameti ile Atatürk Caddesi- Sıtmapınarı yönlerindeki trafik ışıklarının ayarsızlığı nedeniyle trafiğin olumsuz etkilendiği belirtildi. Konuya ilişkin olarak Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü’nce gönderilen cevapta, bu şikayetlerin ekiplerce de saptandığı, trafik ışıklarının kontrol edilip yeniden düzenlenmesi gereğinin Malatya Belediyesi'ne iletildiği kaydedildi.

M.A.S. adlı vatandaş tarafından Merkez Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda temizlik parası adı altında öğrencilerden 15’er YTL paranın usulsüz bir şekilde toplandığı şikayeti ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilen cevapta, yapılan araştırmada paranın okul aile birliği tarafından alınan karar gereğince okulun temizlik ve kırtasiye giderlerini karşılamaya yardımcı olmak için toplandığının belirlendiği kaydedildi.

Ayrıca G.M. adlı vatandaşın elektronik postayla gönderilen dilekçede çöplerin zamanında toplanmadığı, yolların iyi yapılmadığının iddia edildiği, Malatya Belediyesi'nin cevabi yazısında yol yapımının alt yapıya paralel olarak düzenlendiği, çöplerin de zamanında toplandığı belirtildi.

Kasım ayında şikayet ve temenni kutularına her hangi bir dilekçenin atılmadığı belirtilirken, Yakalama, Gözaltına Alma Ve İfade Alma Ve İfade Alma Yönetmenliği hükümlerine aykırı bir duruma rastlanılmadığı aktarıldı.

İl İnsan Hakları Kurulu’nda Sosyal Hizmetler Uzmanı Fahri Samanlı tarafından Hasta hakları Kurulunun brifingi sunuldu.

Öte yandan 10-17 Aralık İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Haftası nedeniyle Cumhuriyet, Fatih, Sümer ve Gazi Liseleri ile Abdulkadir Eriş, Türkiyem, Ahmet Parlak ve Kazım Karabekir İlköğretim okullarında insan hakları eğitimi verileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız