SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şikayeti Olan Yok Gibi!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:25:58
Şikayeti Olan Yok Gibi!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği bünyesinde 2004 yılından beri faaliyetlerini sürdüren İl İnsan Hakları Kurulu’nun 2013 yılında 12 aylık sürede sadece 5 ayrı şikayet dilekçesine baktığı ortaya çıktı.

İl İnsan Hakları Kurulu, kurulun başkanlığını yapan vali yardımcısının başkanlığında her ayın ilk Çarşamba günü toplanarak gelen şikayet dilekçelerini değerlendiriyor.

12 AYDA 5 DOSYA 

Sivil toplum kuruluşlarının yanısıra AKP, CHP ve MHP’den de üyelerin temsil edildiği İl İnsan Hakları Kurulu’na, 2013 yılında 1 adet “Çevre hakkı”, 2 adet “Kötü muamele yasağı” ve 2 adet kurulun ana şikayet maddelerini içermeyen “Diğer konular”da olmak üzere toplam 5 tane gelen başvuru geldiği belirtildi. Söz konusu şikayetlerde suçlanan kurumların ise, İl Özel İdaresi, Sosyal Hizmet Kurumu (Aile ve Sosyal Politikalar),Valilik ve diğer ikisinde de diğer kurumlar olduğu kaydedildi.

2012’DE 15 DOSYA 

İl İnsan Hakları Kurulu’na 2012 yılında ise gelen şikayet dosyasının 15 olduğu kaydedildi. Buna göre, 2012 yılında gelen şikayetler şu şekilde: Ayrımcılık Yasağı (1), Çevre Hakkı (3), Dilekçe Hakkı (1), Kişi Hürriyeti ve Güvenliği hakkında (1), Kötü Muamele Yasağı (2), Tutuklu ve Hükümlü Hakkı (2), Tüketici Hakkı (2), Çocuk Hakkı (1) ve İş ve Yardım Hakkı (2).

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız