SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şike Davasında Beraat Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:49:55
Şike Davasında Beraat Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Futbolda şike iddialarına ilişkin Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın ''şike'' ve ''örgüt'' suçundan beraatine karar verdi. 

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından yeniden görülen “futbolda şike” davasında karar açıklandı. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu bir kısım tutuksuz sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri ile eski futbolcular ve Fenerbahçe taraftarı da duruşmaya izleyici olarak katıldı. 

Adliyenin en büyük salonunda saat 16.00’da başlayan duruşmada, mahkeme heyeti sanık ve avukatlara davanın biteceğini açıklayarak son sözlerini sordu. Aziz Yıldırm son sözünde, “Şahsımın ve bu davada yargılanan bütün arkadaşlarımın beraatini talep ediyorum” dedi. 

Son sözlerin alınmasının ardından duruşmaya karar için ara verildi. Saat 19.45’de ise mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, tüm sanıkların örgüt ve şike suçlarından beraatlerine karar verdi. Mahkeme, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun aralarında bulunduğu bütün sanıklar hakkında ‘örgüt kurma ve üye olma, şike ve teşvik primi’ suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek beraatlerine karar verdi.

YILDIRIM’A TÜM SUÇLARDAN BERAAT

Mahkeme, sanık Aziz Yıldırım'a ''örgüt kurmak'' suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme, Yıldırım’a ''teşvik primi'' suçundan verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek, bu suçtan da beraatine hükmetti.

MAHKEME 3 SANIĞI CEZAYA ÇARPTIRDI

Mahkeme, sanık Abdullah Eker'i ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak, bu cezayı erteledi. Sanık Yusuf Turanlı, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Turanlı'nın da bu cezası ertelendi. Mahkeme, sanık Selim Kımıl'ı ''tehdit'' suçundan 1 yıl 8 ay, ''konut dokunulmazlığı ihlal'' suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Kararda, sanık Aykut Aydın, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Evren Kımıl ve Hakan Karaahmet’in Mustafa Cici'ye karşı ‘iş yeri dokunulmazlığının ihlali’ suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Haldun Şenman ve Özden Arslan'ın ''rüşvet'' suçundan beraatine karar verirken, üye hakim Hacı İbrahim Gözükara bu karara itiraz etti. Hakim Gözükara, bu iki sanıkla ilgili Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, 3 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedilmesi gerektiğini belirterek, karara şerh koydu.

ABDULLAH BAŞAK’A HEDİYE EDİLEN OTOMOBİL İADE EDİLECEK

Mahkeme heyeti, özel hayatın gizliliğinden dosyadaki tape ve 119 DVD’nin karar kesinleştiği takdirde imhasına karar verdi. Kararda, sanıklardan Abdullah Başak’a hediye edildiği iddia edilen Mini Cooper marka otomobilin iadesi kararlaştırıldı. Öte yandan, soruşturma aşaması ve dava kapsamında hapis yatan sanıklara tazminat davası açma haklarının bulunduğu hatırlatıldı.

Karar salonda büyük bir coşkuyla karşılandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız