SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şike Kongresi !

A- A+ PAYLAŞ
 
Şike kongresi!TFF, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanacak yaptırımları tartışmak için 26 Ocak’ta olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. 58. maddenin değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
Şike ve teşvikte teşebbüse dahi küme düşürme cezası öngören 58. maddenin değiştirilmesi konusunda kulüplerden gelen baskılara daha fazla dayanamayan Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü kongre kararı aldı. Başkan Mehmet Ali Aydınlar dün önce basına farklı aksettirildiği gerekçesiyle Disiplin Talimatı’nın 58. maddesiyle ilgili değişiklik sinyali veren şu açıklamayı yaptı: “58. maddeyi ben de yanlış buluyorum. Ancak soruşturma sürdüğü sırada değiştirilmesi doğru değil. Bu maddede şike yapanla, teşebbüs eden; teşvik primi alan ile buna teşebbüs eden de aynı cezaya çarptırılıp küme düşüyor. Bunların ayrı kategorilendirilmesi gerekiyor.” 
 
YARIDAN 1 FAZLA YETİYOR 
Peşinden TFF yazılı bir açıklama yaparak alınan tarihi kararı açıkladı: “TFF Yönetim Kurulu, İstanbul’daki toplantıda 26 Ocak’ta Olağanüstü Genel Kurulu yapılmasına karar verdi. Toplantıda; haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması için, TFF’nin en yetkili karar organı olan Genel Kurulu’nun olağanüstü olarak çağrılmasına karar verildi. TFF Yönetim Kurulu, futbol ailesinin tüm kesimlerini ilgilendiren bu konunun futbolun tüm paydaşları tarafından TFF Genel Kurulu’nda tartışılmasının en doğru çözüm olduğunu belirtti.” 302 delegeli TFF Genel Kurulu’nda yapılacak oylamada yarıdan 1 fazla oy değişiklik için yeterli. 26 Ocak’ta genel kurul çoğunluk sağlayamazsa ertesi gün asgari 3’te 1 delege ile saat 11.00’de toplanılacak.
 
UEFA “TAMAM” DEDİ 
Futbol Federasyonu, yaşanan son süreci UEFA ile sürekli paylaştı. Özellikle son 15 gün içinde UEFA ile 4 ayrı görüşme yapıldı. Bu görüşmelerde “Türk futbolunda olağanüstü günler yaşanıyor. Demokratik bir futbol yapımız var. Konuyu genel kurulda tartışmak istiyoruz” mesajı iletildi. UEFA da bu yönde bir uygulamanın hiçbir sakınca doğurmayacağını bildirdi. Türkiye’yi hiçbir konuda riske sokmamak adına yapılan bu görüşmeler sonrası Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı.
 
AYDINLAR’IN İSTİFASI CEBİNDE! 
Şike soruşturması başladığı günden bu yana “Ben olduğum sürece 58. madde değişmeyecek” diyen Mehmet Ali Aydınlar, bu son gelişme sonrası ilginç bir durumla karşı karşıya kaldı. Talimat değişikliğinin Genel Kurul’da değil Futbol Federasyonu yetkisi dahilinde olduğunu göz önünde bulunduran Aydınlar’ın, yönetim kurulundan çıkacak karar sonrası tavrını belirleyeceği öğrenildi. “Demokratik kurallara ve kurumlara saygı duymak gerekir” diyen Aydınlar’ın, yaşanılacak süreç sonrası istifa ile ilgili nihai kararını vereceği bildirildi.
 
ŞİMDİ NE OLACAK? 
Kurulda şu yönde karar çıkması bekleniyor: Şike yapan takımlara yine küme düşme cezası verilecek. Soruşturmada adı geçen bazı takımların eylemleri sahaya yansımadığı için teşebbüs kapsamında tutulacak. Şikeye teşebbüs eden takımların cezası her bir maç için eksi 3 puan, teşvik verenlerin cezası ise her bir maç için eksi 1 puan olacak.
 
YAKIN TAKİP
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Türkiye’deki şike skandalına bulaşan futbol kulüplerini ‘şimdilik’ gelecekteki UEFA organizasyonlarından men etmek gibi bir planları olmadığını söyledi. Gianni Infantino ancak bütün kulüplere aynı şekilde uygulanan kuralların bulunduğunun da altını çizdi. Şike bahsinde adı geçen karşılaşmaları, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, gerekli önlemleri alması için yetki alanına giren maçlar olarak göründüğünü kaydeden Infantino, “Türkiye Futbol Federasyonu ile sürekli temas halindeyiz. Görüş alışverişimiz devam ediyor. İhtiyaç duyulması halinde gerekli adımları atmakta kesinlikle tereddüt etmeyiz” diye konuştu. Infantino, olaya cezai açıdan bakıldığında, bütün hükümetlere seslendi. UEFA’nın Genel sekreteri bu konuda çok sert tedbirler alması gerektiğini, çünkü suç örgütleriyle mücadele edildiğini ve bunun çok ciddi bir mesele olduğunu ifade etti. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ülke futbol federasyonlarını, şikeye karışanlara karşı gerekli adımları atmaları ve sıfır hoşgörü politikasını benimsemeleri konusunda uyardıklarını söyledi. Infantino tüm bu gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız