SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıkı Pazarlıkla Aldık.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:12:49
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Özel İdaresi, makine parkını güçlendirerek; 5 greyder, 2 dozer, 1 ağaç dikme makinesini törenle ve kurban kesilerek hizmete sundu. 
Yeni iş makinelerinin devir teslim töreni il özel idaresi yerleşke alanı içinde yapılırken, törene; Vali Ulvi Saran, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, il encümen üyeleri, sendika temsilcileri, birim daire müdürleri ve çalışanlar katıldı.
 
Vali Saran programda yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi'nin geniş bir coğrafyada Malatya'nın kırsalında yaşayan insanların genel ihtiyaçlarını, alt yapı sorunlarını çözen özellikle yol ve su başta olmak üzere kırsal bölgelerin hizmetine cevap veren bir kurum olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
 
"Bu hizmetlerin ifa edilebilmesi için güçlü bir makine parkına sahip olması gerekiyor. Güçlü makine parkında çalışır vaziyette bakımın her an yapılmakta olan ve günün teknolojisine uygun araç ve gereçlerin bulunması gerekiyor. Bu nedenle İl Özel İdaresinin araç parkında bazı makinelerin geçmiş yıllardan kalan ekonomik ömrünü tamamlayan ya da tamamlamaya yakın makinelerin bulunması münasebetiyle bakım hizmetlerinde güçlükler çekiliyordu. İşletmemizin kapısında yazıyor."
 
"En iyi bakım tamirdir diye, ama bakım ekonomik olmaktan çıktığı zaman artık bir araca bir makineye sahip olmak bir anlam ifade etmiyor" diye konuşan Saran, bunun ekonomik götürüsünün getirisinden daha fazla olduğunu, eldeki kaynağın gitmeye başladığını belirtti. Saran, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Hemen hemen en fazla makine parkında ekonomik açıdan eskimiş olan, ömrü dolmuş olan araçlar greyderler ve dozerlerdir. Biz en iyi şartlarla makine parkını takviye edecek 4 adet greyder alınmasını kararlaştırmıştık. Daha sonra başka bazı binek araçlarını da gündemden çıkararak 5 araç aldık. Bu araçlar geçen senekinden daha ucuz, çok sıkı bir pazarlıkla ve aynı zamanda malzeme ofisinin de fiyat politikasıyla geçen senenin fiyatlarından daha ucuza alındı." 
 
2 dozerin daha geleceğini kaydeden Saran, birde promosyonu sayılacak manada bir fidan tarlası açma makinesi aldıklarını da ekledi. 4,5 tonluk teraslarda dik yamaçlarda, terasta fidan açabilecek diyen Saran, "Dolayısıyla yakında dozerlerimiz geldiğinde, inşallah köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarına çok iyi şekilde cevap verilecektir. Yolların açılmasında tefsiye edilmesinde güzel hizmetlere gideceğiz. Böyle güzel hizmetler veren arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Makinelerin vatandaşımızın ihtiyacını karşılaması ve onlarla ilgilenmesi konusunda iyi hizmetler verecek olan, başta başkanlarımız olmak üzere tüm il genel meclisi başkan ve üyelerimize, sekreterimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum" şeklinde konuştu.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Geçen sene bütçemizi yaparken valinin ve sekreterimiz İrfan Bey'in bizlerle yaptığı istişare neticesinde meclisimiz olarak makine parkına destek verelim istedik" diyen İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavat, "Meclis üyeleri ve bizler, köy yollarında yolları açmak için büyük gayret gösterdik. Özellikle isimsiz kahramanlarımız var. Mesai dinlemeden çalışan iş arkadaşlarım var. Bunların gayretine biz de destek olalım dedik ve bütçemize 5 greyder, 2 dozer alımı için para çıkardık. Valimizde onayladı. Bugün de bu makinelerin iş başlama alışını yapmak için buradayız. Hayırlı hizmetlerde bulunuldu. Allah hayırlı etsin diyorum" ifadelerini kullandı.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya da, İl Özel İdaresi'nin makine parkında köy hizmetleri döneminde alınan 1986 model 24 adet greyder ve yine 1986 model 17 adet dozer bulunduğunu aktararak, 26 yaşında olan bu araçların birçoğunun ekonomik ömrünü tamamlamış durumda olduğunu, bu araçların yıllık yedek parça değişimi ve yakıt tüketimi maliyetinin fazla olması nedeniyle ekonomik olmaktan çıktığını kaydetti. Kaya, "Bu nedenle idaremiz makine parkını güçlendirmek amacıyla valimizin desteği ve il genel meclisinin kararı ile 5 adet greyder ve 2 adet dozer alımı için 2012 yılı içerisinde 3 milyon 500 bin TL borçlandık. Devlet malzeme ofisi aracığıyla bu araçları satın aldık. 5 adet greyder şu an parkımızda bulunmaktadır. 2 adet dozer de en kısa zamanda gelecektir. Bu araçların Malatyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Makine parkına kurban kesimi yapıldıktan sonra işletme gezilerek, gelen misafirlere ikramda bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız