SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıkıntı Çektik, Çekiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, Irak'ın kuzeyinde yaşayan halkın Türkiye'nin bir parçası olduğunu söyledi.

Malatya'da düzenlenen 'Kerkük' konulu konferans belediye salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Küçükbay, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Seher Taşlıoğlu, Halkın Yükselişi Partisi Malatya İl Başkanı Suzan Baydoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir ve diğer davetlilerin katıldığı konferansta Kerkük'te yaşanan problemler ele alındı.

Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, konferansa gelmek için Kerkük'ten yola çıkan Yenitisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Türkmen İslami Hareket Sorumlusu Kasım Salihli ve otomobilde bulunan Nurettin Çeçen'in, Musul Kerkük arasında yasadışı terör örgütü PKK'lıların saldırısına uğradıklarını söyledi.

Otomobil şoförü Tahsin Muhammet'in hayatını kaybettiğini belirten Şahin, PKK'lılar tarafından bir süre gözaltında tutulan diğer 3 kişinin daha sonra serbest bırakıldığını
açıkladı.

Veysel Şahin, "Bugün Türk ulusunun yaşadığı coğrafyada sadece ırkından dolayı zulüm gördüğü ve kanının aktığı aşikardır. Emperyalizm ve siyonizmin petrol için hunharca işgal ettiği Irak topraklarında işgalden önce canı yanan Türkmen milletinin şimdilerde konuşma hakkı dahi elinden alınmıştır" dedi. Şahin, "Irak'ın kuzeyinde yaşayan halkın Türkiye'nin bir parçası olduğu gerçeğinden vazgeçmeyeceğimizi, bağımsız Türkmenlik davasından canımız pahasına ayrılmayacağımızı bir daha ilan ediyoruz" şeklinde
konuştu.

Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Sorumlusu Sadık Köprülü, Saddam ve işgal dönemlerini anlattı. 17 yıl Irak'ta Ebu Garip Cezaevi'nde yattığını belirtip çektiği sıkıntıları dile getiren araştırmacı-yazar Sadık Köprülü, "Saddam döneminde çok sıkıntı çektik. Hala da çekiyoruz. Barış için güçler Irak'a girdi. Ancak barış getiremediler" dedi.

Türkmen olan Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdulhalık Bakır'ın konuşmasından sonra konferans sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız