SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıkıntı Merkezde..'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okul için arsa bulamadıklarına dair sürekli şikayeti nedeniyle basın mensuplarının sorularına muhatap olması üzerine, sıkıntının merkezde olduğu saptamasını yaptı.

“Kaliteli eğitimin sağlanması için en büyük sorununuzun okul binası yapımı için arsa sıkıntısı olduğunu sürekli gündeme getiriyorsunuz? Bu sıkıntıyı gidermek için çalışmalarınız var mı?” sorusuna Milli Eğitim Müdürü Bulut, “Evet, merkezde okul yapımı için arsa sıkıntısı çekiyoruz. Kenar mahalleler için belediyemiz yaptığı imar uygulamalarında bizlere okul arsası da ayırıyor. O konuda sıkıntımız yok. Merkezde yaşıyoruz o sıkıntıyı, ama esas olarak merkezde okul yapımının artık gündemde olmaması gerekir. İlköğretim binası için fazlaca sıkıntımız yoktur ama lise düzeyinde sıkıntı yaşıyoruz. Onu da kısa sürede aşacağız” yanıtını verdi.

“Çöşnük’te Maliye Hazinesi, Malatya belediyesi ve vatandaşların bağışlarıyla kazanılan ve 13.5 dönümlük eğitim tesisi alanı yıllardır atıl halde duruyor. Bu alanı değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu da Bulut “O alan hakkında konununtümüyle ilgili detaylı bilgim yok. Arsa ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Sonuçta o arsa bizim ve eğitim tesisi olarak değerlendireceğiz” şeklinde yanıtladı.

Diğer bir basın mensubunun da “Gelişmiş illerimizde klasik eğitim tesisleri anlayışından kampuslaşmaya doğru hızlı bir geçiş yaşanıyor. ilimizde de bu geçiş yaşanacak mı?” sorusu üzerine de Bulut, “Arsa sıkıntımız olmazsa biz de bu geçişi düşünüyoruz. Merkezde bu imkânımız yok ama yeni yaptığımız eğitim tesislerinde bunu sağlayacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız