SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıkıntı Yaşamayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:03
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “4+4+4 kademeli eğitim, bu yıl hayata geçirildi. Okullarımızda bu yönde yaptığımız düzenlemeden dolayı ciddi bir sıkıntı yaşamayacağız. Öğretmen sıkıntımız yok” dedi. 

İlköğretim Haftası nedeniyle Gazi İlköğretim Okulu’ndan iki öğrenci, okul müdürü ve öğretmenleri ile birlikte Mehmet Bulut’u makamında ziyaret ederek çiçek sundu.

Ziyaret esnasında açıklamada bulunan Bulut, ülke genelinde yaklaşık 17 bin öğrenci ile eğitim öğretimin başladığını belirterek şöyle konuştu: “Malatya genelinde yaklaşık 180 bin öğrenci ve 9 bin 798 öğretmen ile 805 okulda 5 bin 813 derslikte eğitim ve öğretim yapacağız. Bu yıl öğrenci sayımızda muhtemelen 10 bin civarında bir artış olacak. Malatya tüm nüfus içinde okuma-yazma oranı yüzde 93. Bu ise daha çok 60-65 yaş arasındaki yaşlı kesim. Öğrencilerimizin tamamına yakını eğitim ve öğretime devam ediyor. Okullaşma oranımız, okul öncesinde yüzde 75, ilköğretimde yüzde 100, ortaöğretimde yüzde 100 oranındayız. Bu manada Malatya eğitim ve öğretime üst düzeyde destek veren bir şehrimiz. Buna rağmen okula devam etmeyen çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızı yönlendireceğiz.” 

Kalkınmayı eğitim yolu ile gerçekleştireceklerini anlatan Bulut, şunları söyledi: "Sosyal hayatın düzenli ve tertipli sürmesi tamamen eğitimin çalışmasına bağlı. Bu kapsamda 4+4+4 kademeli eğitim, bu yıl hayata geçirildi. Okullarımızda bu yönde yaptığımız düzenlemeden dolayı ciddi bir sıkıntı yaşamayacağız. Öğretmen sıkıntımız yok. Birkaç okulda muhtemelen derslikteki öğrenci sayısı fazla gözükecek. Ama oturacak. Malatya olarak problem olan iller arasında değiliz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız