SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıkıntı Yaşatmayacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Geometrik özelikleri itibariyle dünyada ilk 20'ye giren köprü projesi olan Beylerderesi Viyadüğü'nün Aralık 2010 itibariyle bitirileceği bildirildi. Proje TOKİ'nin sosyal amaçlı bin adet konutuna denk geliyor.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Beylerderesi Viyadüğünde incelemelerde bulundu. İncelemelere AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'de katıldı.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Proje biraz uzatılmış olarak görülüyordu. Ancak inşaat alanını gezip teknik konularda bilgi alınca, biraz daha sevindik. Çok güzel bir proje yapılıyor" ifadesini kaydetti.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Köprü inşaatı teknik olarak ilerlesin. Bizler ödenek konusunda bir sıkıntı yaşatmayacağız. Başlaması bir umut olmuştu. Ancak bitme konusunda bazı rahatsızlıklar doğurdu. Ancak, teknik konularda bir sıkıntı yoktur. Kolay bir iş değildir. Proje ilerlesin, biz ödenek konusunda bir sıkıntı yaşatmayacağız"

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Muhteşem bir köprü. Malatya'ya hayırlı olsun. Kendi proje yapısı ile Türkiye'de ki ilklerden bir tanesi. Tamamen Türk mühendisleri ile bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Biz inşaat alanına girip çıkarken korktuk. Emeği geçen herkesin eline sağlık" dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, köprü yapımında dünyanın son sistemlerinin kullanıldığını belirterek, "Buradaki kalıpların ilerlemesi bile belli bir sisteme göre yapılıyor. Burada 28 bin metreküp bir beton dökümü yaptık. Ankara'dan bu taraftan ilk kez böyle bir hizmetin yapılıyor olması bizleri heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "Buranın adının Beylerderesi olduğunu bilmiyordum. Ancak yapılan bu köprü ile burası beyler sıfatını almıştır. Ancak Malatyalılara burada bir iş döşüyor. Burayı güzel bir mesire alanı yapsınlar. Aksi takdirde yazık olur. Burası devasa bir proje. Burada kullanılan malzemelerle Beydağı eteklerinde TOKİ tarafından yapılan konutlardan eğer lüks ise 500 konuta, yok eğer sosyal konut olursa 1000 tane konuta denk geliyor. Burayı 2010 yılında istiyoruz. Ancak
projenin teknik şartları nedeniyle 2011 yılına da sarkabilir. Biz her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kaydetti.

Bu arada, Beylerderesi Viyadüğü'nün hizmete girdikten 4 yıl sonra maliyetini amorti edeceği belirtildi. Köprü betonarme dengeli konsol yapım metodu ile yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız