SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıkıntılara Neden Oluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), Bölge Trafik Tesisleri'nde basınla kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda, Malatya’da ortak akıl ve koordinasyon eksikliği olduğu ileri sürülüp, sık sık bir araya gelinerek, şehrin daha ileri gitmesi için neler yapılabileceği konuları ele alındı. 

Toplantıda konuşan MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, şehirdeki sıkıntılardan söz edip, "Bir örnek verecek olursak; karayollarında ciddi sorunlar var. 1 yıldır, Battalgazi çevre yolu alt geçidi bitmedi. Kazalara ve çeşitli sıkıntılara neden oluyor. Muhakkak ki daha hızlı yapılabilirdi" diyerek şöyle konuştu: 

"Koordinasyon eksikliği var diye düşünüyorum. Yeni valimiz geldi, işlerin daha hızlı gideceğini ümit ediyoruz. Yapıcı ve üretken yapı içerisinde çalışmalıyız. Şehrimizin daha ileri gitmesi için sık sık bir araya gelip, istişarelerde bulunmalıyız." 
"2013’de ticaret odası, belediye ve meclis seçimi yapılacak. İl olarak iyi değerlendirmek gerekiyor" diyen Erşan, genel meselelere de temas ederken, yeni sivil anayasanın biran önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Malatya'nın büyükşehir olacakken, çıkacak teşvik yasalarından da yararlanması gerektiğini söyleyen Erşan, "İş adamı bir ile yatırım yaparken, limanlara yakınlığına, ulaşımına ve teşvikli il olup olmadığına bakar. Biz Malatya'nın 5. hatta 6. teşvik bölgesinde yer almasını beklerken, 4. bölgede yer alması da iyi olmadı. Kısacası, büyükşehir olurken, teşviklerden de yararlanmamız gerekiyor" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, "Büyükşehir konusunda neler yapılabilir? Ne getirecek, ne götürecek? Malatya büyükşehir imkanından nasıl yararlanacak? Bu soruların cevaplanması gerekir" ifadelerini kaydetti.
Toplantıya katılan basın mensupları da görüşlerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız