SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıkıntılı Günler Yaşıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:08:16
Sıkıntılı Günler Yaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

 Bir zamanlar UEFA kupasında mücadele eden ve süper ligde fırtına gibi esen Malatyaspor, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde sıkıntılı günler yaşıyor. 

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi maçları tamamlandı. B Grubu'nda mücadele eden ve 15 puanla sondan ikinci sırada bulunan Malatyaspor, küme düşmemek için mücadele edecek.

1966 yılında Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Çoşkunspor ve Akınspor’un birleşmesiyle kurulan Malatyaspor, şaşalı günlerinin ardından sıkıntılarla boğuşuyor. 1. Amatör Küme’de mücadele eden Malatyaspor, yaşadığı sıkıntılı süreçle birlikte FIFA Disiplin Kurulu tarafından transfer yasağı cezasına çarptırılmıştı. Sarı-kırmızılı takım, 4 dönem transfer yasağı cezası nedeniyle elindeki mevcut oyuncularla hem U-19 1. Küme, hem de Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde mücadele etmek zorunda kalmıştı. Genç bir kadroyla ligde mücadele etmek zorunda kalan sarı-kırmızılılar, üstlerindeki ağır yükü kaldıramadı.

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde fikstür maçları geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. B Grubu'nda mücadele eden Malatyaspor, oynadığı 14 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. Normal sezonda 15 puan toplayan kaplanlar, sezonu sondan ikinci sırada tamamladı. Malatyaspor, Kaldırımgücü ve Yeni Balabanspor ile küme düşmemek için karşı karşıya gelecek.

ÇÖKÜŞ 2006'DA BAŞLADI

2006 yılında süper lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle TFF 1. Lig’de de tutunamadı. 2. ligde geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. lige düşen Malatyaspor, 3. ligde de kalıcı olmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım yaşadığı şansızlıkların pençesinden kurtulmayı başaramazken, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) geçmiş borçların sıkıntısını yakından hissetti.

BAL 4. Grup’ta mücadele eden sarı-kırmızılı takım, bir dönem takımda forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek’in 59 bin Avro’luk alacağı nedeniyle UEFA kararıyla küme düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonunda Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele etmeye başlamıştı.

Bir dönem Süper Lig’de fırtına gibi esen ve 'Doğu’nun Kaplanları' olarak adlandırılan Malatyaspor, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'nden, 2. Amatör Küme'ye düşmemek için mücadele verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız