SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıkıntıyı Kısa Zamanda Aşacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağanüstü genel kurul toplantısının yönetim kurulu kararıyla iptal edilmesinden sonra, bu karardan habersiz olan bazı üyeler salona gelirken, yöneticiler alınan karar ve gerekçeleri ile ilgili olarak açıklamada bulundular.

Daha güçlü bir yönetim oluşturulması amacıyla bir süre önce alınan olağanüstü genel kurulun 27 Temmuz 2008 tarihinde yapılması kararlaştırılırken bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen ve 3 Ağustos Pazar günü yapılması kararlaştırılan olağanüstü genel kurul, yönetim kurulu tarafından iptal edildi.

Hafta içinde yaşanan gelişmeler dolayısıyla İlhan Kavuk’un başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla yaşanan sıkıntı yapılan görüşmelerden sonra bir ölçüde aşıldı.

Yönetim Kurulu, başkan vekili Fahrettin Eserdi başkanlığında yaptığı toplantıda olağanüstü genel kurul kararına ilişkin gerekçelerin bu aşamada ortadan kalkması nedeniyle bir defaya mahsus olmak üzere olağanüstü genel kurulun iptaline karar verdi.

İl Özel İdare Salonu’nda yapılması gerekirken iptal edilen olağanüstü genel kurul için Salon önüne çok az sayıda taraftar ve bazı üyeler gelirken, yönetim kurulu üyesi Mehmet Çolak ve Ali Cengiz ile Genel Koordinatör Süleyman Tekgül dışında yöneticiler genel kurul salonunda bulunmadılar.

Malatyaspor basın Sözcüsü Ali Cengiz, yönetim kurulunun olağanüstü genel kurulun iptal kararına ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve bazı soruları da yanıtladı.

Cengiz, kongrenin yapılacağı salon önünde yönetim kurulu üyesi Mehmet Çolak'la birlikte yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Başkan vekili Fahrettin Eserdi başkanlığında toplanan yönetim kurulumuz, olağanüstü kongrenin iptali kararı aldı. Dernekler ve spor kulüplerinde olağanüstü genel kurullar yönetim kurulunun kararıyla oluyor. Bizde yönetim kurulu toplantısında olağanüstü genel kurulun alınış sebepleri nelerdi, kulübe ekonomik katkı sağlayabilecek yöneticilerden oluşturulması ve projeler üretilmesiydi. Bu süreçteki çalışmalarda yeterli ekonomik katkıyı sağlayabilecek imkanları tamamlayamadığımızdan, yönetim kurulumuz dernekler kanunun ve tüzüğe göre olağanüstü genel kurulun iptaline karar verdik. 6 ay içerisinde yapılmak şartıyla yönetim kuruluna bu yetki veriliyor. Bir kereye mahsus olarak bu genel kurulu iptal ettik."

Cengiz'e yöneltilen sorular ve yanıtları da şöyle:

Soru : Yönetim devam ediyor mu ?
Yanıt : Yönetim devam ediyor. Olağan genel kurul olsaydı, bunu mecbur yapmak gerekiyordu. Olağanüstü genel kurulda, olağanüstü şartların ortadan kalkması ve bununda yönetim kurulu kararına bağlanmasıyla olağanüstü iptaline karar verildi.

Soru:Maddi konulardaki sorunlar ileriki zamanda çözümlenebilir mi ?
Yanıt :Dün uzun süre Belediyle Başkanımız ile görüştük. Tabii çok iyi niyetli bir şekilde Malatyaspor’un ekonomik sıkıntılarına üretilecek projelerle ve kendilerinin yasal çerçevelerde ve imkanlar ölçüsünde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olacaklarını söylediler. Sonuçta tabii ki Malatyaspor kulübü Malatya kamuoyunun yakından takip ettiği gibi iyi bir transfer politikası izledi. İyi bir kadromuz var. Burada Malatyaspor kamuoyunun destekleriyle inşallah bu sıkıntıyı en kısada aşacağımızı düşünüyoruz.

Soru :Bu krizden dolayı kombine satışlarında düştüğü belirtiliyor?
Yanıt :Yönetim kurulu kararıyla her gün bir arkadaşımız Belediye önündeki kabinde satış yapacaktı. Dün de Mehmet Çolak arkadaşımız oradaydı. Hafta sonu olmasına rağmen satışların iyi olduğunu gözlemlemiş. İnşallah taraftarlarımızın kombinelere ilgisinin gerek yönetimin, gerekse futbolcu arkadaşlarımızın şevkini artırır diye düşünüyoruz. En kısa zamanda kombinenin tamamlanması, belki de yönetimlerin ve futbolcuların önümüzdeki günlerde başarısını daha çok artıracaktır diye düşünüyoruz.

Soru : Kulübün güçlü bir yönetimle yönetilmesi noktasında ileride olumlu gelişme yaşanabilir mi ?
Yanıt : Olağanüstü genel kurullardaki amaçlar belirttiğiniz gibi ekonomik katkıların sağlanmasıdır. Bizde olağanüstü genel kurul kararı alırken bu duygu ve düşünceler bunu almıştık. Ama bu süreçte tabii ki sıkıntılar oldu.Önemli olan bu sıkıntıların aşılmazı.Bu sıkıntıların aşılacağına inanmasaydık, sanırım yönetim kurulu başkan vekili arkadaşlarımızın toplantısında bu kongrenin iptaline karar vermezdi. Tabii bu bizim içinde bir umut verici bir olay. Sonuçta sayın Valimizde il dışındaydı. Ama Sürekli telefonla görüşülüyordu. Bu sıkıntıların bir an önce atlatılması konusunda görüşleri oluyordu. Sayın Valimizde görüştük. sayın Belediye Başkanımızla da görüştük. Malatyaspor kulübünün mevcut yönetimi de bu sıkıntının bir an önce atlatılacağına kanaat getirdik ve duygu ve düşüncelerle bir kez olmak üzere genel kurulun iptaline karar verdik.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız