SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sil Baştan Planlayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:14:00
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, planlamanın ciddi bir vizyon gerektirdiğini belirterek, Malatya'yı sil baştan planlayacaklarını söyledi. 

Erkal, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Yeşiltepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Mahalle toplantısında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehir belediyesinin büyük bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, "Malatya'yı idare edip, yönetemeyenin, bir çevre yolu açamayanın, şehri imar edemeyenin 57 kat büyük Malatya'ya nasıl hizmet edebilir? Bunu milletimizin vicdanına soruyoruz" dedi. 

Asiltürk,  yerel seçimlerde adayların öne çıkması gerektiğini belirterek; “Partilerin adaylarının vizyonu, tahsili, birikimi, ehliyet ve riya katının öne çıkması gereken seçimlerdir. Birileri ise bunu her zaman yaptıkları gibi yine aynı taktik ile bir yerlere çekmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

"PLANLAMA CİDDİ BİR VİZYON GEREKTİRİR"

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın sil baştan planlanacağını söyledi. 

Erkal, Malatya'nın tarihi bir dönemeçte olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle planlama yapılırken, Malatya'nın sadece kent planlaması açısından, kuru bir fiziki planlama yapılmaması gerektiğini ifade ediyorum. Esnaflarımızdan gelen talepler dikkate alınarak Malatya'nın bir çekim, cazibe ve istihdam merkezi olmasına yönelik planlarında sistemin içerisine dahil edilmesinin çok önemli olduğunu vurguluyorum. Bu ilk bakışta zahiren genel yönetimin bir görevi olarak görünse de, yerel yönetim başkanlarının planlama sürecinde bu işi çok dikkatli bir şekilde önemli bir parametre ve veri tabanı olarak oda başkanı arkadaşlarımızla görüşerek, sistemin içerisine yerleştirmesi gerektiğini çok net bir şekilde vurguluyorum" ifadelerini kullandı. 

Planlamanın ciddi bir vizyon gerektirdiğine dikkat çeken Erkal, "Bütün hizmetlerin odak noktasında özellikle belediye ve yerel hizmetlerin odak noktasında hizmet etmek vardır. Hizmet edemeyenin Belediye Başkan olma hakkı yoktur. Bu işi bilmiyorsanız bir başkasının gölgesine sığınarak, Ankara’dan selam getirerek siyaset yapmayın, Malatya’ya saygısızlık etmeyin.  "Ahmet’ten, Mehmet’ten selam getirdim, Ahmet’in hatırı için bana oy ver." Sen gölge adam mısın? Senin hizmet iraden yok mu? Çık, Malatya’yı nasıl yöneteceğini anlat" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız