SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Silah Çekmişler!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik işleri ihalesi iptal edildi. İhale öncesinde temizlik işçileri belediye binasını önünde eylem yaparken, ihaleye katılan bir firmanın eylem yapan işçilere silah çektiği öne sürüldü. Olayın ardından gerginlik artarken, Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, “Biz haksız ve hukuksuz bir iş yapmayız. Hiçbir şey zorbalıkla olmaz. Kimse gelip de bizim işçilerimize silah çekemez. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Malatya Belediyesi'nin bugün gerçekleştirdiği ihale öncesinde işlerinin ellerinden alınacağı gerekçesiyle Malatya Belediyesi önüne barikat kuran Esenlik Şirketi temizlik işçileri eylem yaptı. İşçiler belediyeye giriş ve çıkışları kapattı. Belediyeden içeriye giremeyenler arasında Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'da vardı.

Esenlik Şirketine bağlı 460 temizlik işçisi sabahın erken saatlerinde belediye önünde toplandı. İşçiler belediye önünde barikat kurarak, çöp kamyonlarıyla bir süre yolu kapattı. İşçiler daha sonra Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'nun ve polis ekiplerinin telkinleriyle araç trafiğini ve belediye personeli ve vatandaşların girişine izin verdi.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, temizlik işçileri şefleriyle bir toplantı yaparak, eylemin amacının dışına çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu.

“OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ..”
Bu arada temizlik işçilerini sakinleştirmek için belediye önüne gelen Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Polat, "Ben, personelimiz buraya toplandığı için geldim, yoksa gelmeyecektim. Personelimizle görüşmek için geldim. Sabahleyin ihaleye girecek bir firmanın adamları personelimize silah çekmiş. Bunun üzerine heyecan biraz daha artmış. Personelimiz nihayetinde ekmekleri için burada toplanmışlar bizlerde onları teskin etmeye çalışıyoruz. Ancak ihaleye katılan bir firma personelinin işçilerimize silah çektiği söylendi. Biz Esenlik olarak Malatya’nın ve Esenlik çalışanlarının hakkını korumakla mükellefiz. Bu denli kötü bir olayın yaşanmasını asla tasvip etmeyiz. İhale öncesi işçiler, ekmeklerine sahip çıkmak için oraya toplanmışlar. İhalenin bir kanunu var. En yüksek teklifi veren ihaleyi alır. Ekmeği için, onuru için oraya toplanan işçilere silah çekilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Biz olayı takip edeceğiz. Arkadaşlarımızla birlikte şu anda konuyu değerlendiriyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

İhale Beydağı toplantı salonunda yapıldı. Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye iki firma katıldı. Esenlik ve Akmercan şirketlerinin katıldığı ihale, daha önceden dosya veren ve ismi açıklanmayan bir firmanın itirazının haklı bulunması nedeniyle iptal edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan yaptığı açıklamada, "Kamu ihale kanunun 39. maddesine göre bütün teklifleri ret ediyoruz. Dosyalarımız da eksik vardı ve başvuru vardı. İstekilerden birinin itirazı vardı. Bunu haklı bulduk ve iptal ettik" diye konuştu.

İhale'nin 3 ay sonra tekrar yapılacağı öğrenilirken, işçiler ihalenin iptal edilmesinin ardından Belediye Başkanı lehine tezahüratlarla bulunarak, işlerine geri döndüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız