SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silah Operasyonu..!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ruhsatsız silah ticareti yaptığı iddia edilen 5 kişi hakkında işlem yapılırken, polis yaptığı aramalarda 7 adet tabanca ele geçirdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince, Malatya genelinde ruhsatsız silah ve mermi ticareti yapıldığı yönünde duyumlar alınması neticesinde eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde toplam 15 adreste arama yapıldı.

Aramalar sonucunda toplam 7 adet tabanca, 565 adet fişek, 5 adet 16 numara av tüfeği kartuşu, 2 adet sallama diye tabir edilen bıçağa el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyona ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Malatya genelinde ruhsatsız silah ve mermi ticareti yapıldığı yönünde duyumlar alınması neticesi, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturmaya başlanılmıştır.
Soruşturma süresince ve 15.12.2010 günü saat 06.30’da Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının kontrol ve koordinesinde eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde toplam onbeş adreste arama yapılmıştır. Yapılan aramada;

1- 1 adet GLOCK marka tabanca,
2- 1 adet şarjörlü Simith Wesson marka tabanca,
3- 1 adet Saddam 14’ lüsü diye tabir edilen 9 mm tabanca,
4- 1 adet 9 mm çapında Browning marka tabanca,
5- 1 adet 7.65 mm Baretta marka tabanca,
6- 1 adet 16 numara fişek atan yivsiz tabanca,
7- 1 adet ucu açık kuru sıkıdan çevrilme tabanca,
8- 9 adet değişik tabancalara ait tabanca şarjörü,
9- 468 adet MKE yapımı 9 mm çapında fişek,
10- 37 adet MKE yapımı 7,65 mm çapında fişek,
11-16 adet ucuna bilye yerleştirilmiş kuru sıkı fişek,
12-5 adet 16 numara av fişeği kartuşu,
13- 44 adet kuru sıkı tabanca fişeği,
14- 2 adet sallama diye tabir edilen bıçak olmak üzere;

Toplam 7 adet tabanca, 565 adet fişek, , 5 adet 16 numara av tüfeği kartuşu, 2 adet sallama diye tabir edilen bıçağa el konulmuştur.

Yukarıdaki suç unsurları ile birlikte onüç şüpheli göz altına alınmış, bunlardan sekiz şüpheli Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda ifadelerinin alınmasının ardından 15.12.2010 tarihinde Şube Müdürlüğümüzden salıverilmişler, beş şüpheli ise 17.12.2010 tarihinde elde edilen suç unsurları ile birlikte Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir."

Savcılık ifadelerinden sonra mahkemeye verilen şahıslardan 2'si tutuklanırken, 2'sine de denetimli serbestlik kararı verildi, 1 ise serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız