SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Silah Ruhsatı Almak' Artık ZOR !

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:24
'Silah Ruhsatı Almak' Artık ZOR !
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet, silah ruhsatı almayı zorlaştıracak bir yasa taslağı hazırladı. Taslağa göre ruhsat almak isteyenler önce eğitimden geçirilecek ve ruh sağlıkları kontrol edilecek. Alkol ve uyuşturucu bağımlılarının silah ruhsatı alması engellenecek.

İçişler Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla hazırlanan tasarı taslağı, ilgili kurumların görüşünün alınmasının ardından TBMM'ye sunulacak.

Tasarı taslağı yasalaşırsa silah ruhsatı almak için artık sağlık raporu ve sabıka kaydı yeterli olmayacak. Silah ruhsatı alınmasını zorlaştıran bazı düzenlemeler içeren taslağa göre, silah ruhsatı almak isteyenler 7 ila 10 gün sürecek bir eğitim programına tabi tutulacak.

Silah ruhsatı almak isteyenler, eğitim programı boyunca aralarında psikolog ve sosyologların da bulunduğu uzmanlarca izlenecek. Ruhsat almak isteyenlere ciddi psikolojik testler uygulanacak. Uzmanların "silahlanamaz" dediği kişilere ruhsat verilmeyecek.

ALKOLLÜ HALDE SİLAH TAŞINAMAYACAK

Alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıyan kişilere yönelik de önemli yaptırımlar getiriyor. Taslağa göre, alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıdığı tespit edilen kişilerin silahı elinden alınacak. İhlalin tekrarlanması durumunda, ruhsat iptal edilebilecek.

Taslakla av tüfeği ruhsatı alma yaşı da 18'den 21'e çıkarılacak. Şu anda 21 yaşını dolduran tabanca, 18 yaşını dolduran ise av tüfeği alabiliyor.

SİLAHLARA EL KONACAK

Alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıyan kişilere yönelik de önemli yaptırımlar getiren tasarıya göre, madde tesiri altında silah taşıdığı tespit edilen kişilerin silahları elinden alınacak, ihlalin tekrarı durumunda alacakları ceza katlanarak ruhsatın geri alınması veya iptaline kadar varacak. İçişleri Bakanı'nın onayının ardından Meclise sunulacak tasarıyla silah ruhsatı almak için sağlık raporu ve sabıka kaydı yeterli görülmeyecek. Silah kullanımında ciddi sıkıntılar yaşanması ve kanunda bulunan pürüzleri menfaat aracı olarak kullanan silah sahipleri bundan böyle ruhsat almak isterse eğitimden geçecek.

EĞİTİM ALMAYANA SİLAH DA YOK

10 gün sürecek eğitim programına tabi tutulacak silah sahipleri psikologların da katılacağı eğitim programında başarısız bulunursa ruhsat alamayacak. Öte yandan tasarıyla av tüfeği ruhsatı alma yaşı da 21'e çıkarılacak. Daha önce 18 olan yaş sınırlamasının yeniden düzenlenerek silah kullanımına bağlı olarak oluşabilecek ciddi yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi planlanıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız