SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silah Ticareti Yapıyorlarmış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polisin, jandarmanın da katılımıyla Dilek'in Küllümağara Mahallesi'nde gerçekleştirdiği operasyonda 2 Kalaşnikof ve patlayıcı maddeyle birlikte ele geçirilen iki şahsın silah ticareti yaptıkları bildirildi.

Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan operasyonların ardından ortaya çıkan krokiler doğrultusunda yapılan aramalar sırasında Ankara- Gölbaşı'nda silah ve mühimmatın gömülü olduğu yerde bulunmalarının ardından Malatya'da otomatik tüfek ve patlayıcı ele geçen operasyon, detayları ilk anda verilmediği için, Ergenekonla ilgili olabileceği şeklinde değerlendirilmişti. Ancak polisin yaptığı açıklamada, şahısların silah ticareti yaptıkları belirtilirken, Ergenekon iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Emniyet Müdürlüğümüzün silah ticaretine yönelik olarak yapmış oldukları istihbari çalışmalarda iki şahsın silah ticareti yaptıkları, temin etmiş oldukları silahları ilimizde para karşılığında sattıkları şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine Malatya C.Başsavcılığının talimatları üzerine; 09.01.2009 günü jandarma komutanlığından alınan takviye bir ekip ile birlikte şahısların ikametlerine yapılan operasyon sonucunda;

-2 adet kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ve bu tüfeklere ait 3 adet şarjör,
-71 adet kaleşnikof marka silaha ait mermi
-1 adet pompalı av tüfeği ve bu tüfeğe ait 20 adet fişek
-600--700 gram ağırlığında patlayıcı madde olduğu değerlendirilen beyaz toz madde ele geçirilmiş olayla ilgili olarak T. ve G. isimli şahıslar yakalanmışlardır.
Operasyonda yakalanan 2 şahıs 10.01.2009 günü Adli Mercilere çıkartılmış ve sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak İlimiz E Tipi Cezaevine teslim edilmişlerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız