SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Silahı Bırakın, Ağaç Dikin"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kürecik’e kurulması planlanan “füze kalkanı”na karşı, Avrupa’daki bazı Türk parlamenterler de harekete geçti. Malatya kökenli olan İsviçre’nin Basel Kantonu Sosyalist Parti Milletvekili Atilla Toptaş, Kürecik’e kurulması planlanan füze kalkanına karşı, CHP ve BDP’lilerden destek istemek için Türkiye’ye gelerek bir dizi temasta bulundu. Toptaş, “Kürecik’e silah sistemi yerine, ağaç dikilsin” dedi.
 
Basel Kantonu’ndaki 5 Türkiye kökenli milletvekilinden biri olan Kürecik-Keller köyü 1971 doğumlu Toptaş, geçen hafta CHP’nin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı da ziyaret ettikten sonra cuma günü de BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan’la görüşerek “füze kalkanına karşı” başlattıkları kampanyaya destek istedi.
 
Hasip Kaplan’la görüşmesinden sonra Meclis’te sorularımızı yanıtlayan Toptaş, CHP ve BDP’nin kendilerine destek verdiğini, ancak füze kalkanı hükümetin projesi olduğu için AKP’yi ziyaret etmeyi düşünmediğini ifade etti.
 
‘Bir dizi eylem planladık’
 
Almanya’da Malatya kökenli 2 milletvekili bulunduğunu belirten Toptaş, aralarında Avrupa’daki Kürecik derneklerinin de bulunduğu çok sayıdaki demokratik kitle örgütü ile birlikte Kürecik’e füze kalkanı yapılmaması için bir dizi eylem planladıklarını ifade etti. Eylem planı çerçevesinde Avrupa’daki birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarına Kürecik’e “füze kalkanı projesi”ne karşı duruş sergilemeleri için mektup göndermeyi planladıklarını ifade eden Toptaş, internet üzerinden bir “imza kampanyası” düzenleyeceklerini anlattı. AKP hükümetinin füze kalkanı konusundaki ısrarına tepki gösteren Toptaş, şunları söyledi:
 
“Bir tarafta barış için ön plana çıkacaksınız, bölgenizde savaş istemeyeceksiniz, diğer taraftan da en yüksek savaş teknolojisini getirip ülkenizin toprağına yerleştireceksiniz. Ülkenizde ve bölgenizde barışı savunuyorsanız böyle bir sistemi getirmemeniz gerekli. Bu nedenle Bakan’ın açıklamaları inandırıcı gelmedi bana. Silahlar yerine Kürecik’e ağaç dikilsin, okullar yapılsın. Barış ortamı olmasını istiyoruz.” Topbaş, sistemin Avrupa, ABD ve İsrail’i olası bir İran saldırısına karşı koruma amaçlı olduğuna işaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız