SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Silahınız ve Yetkileriniz Milletin Emaneti"

0
Güncellendi - 2016-09-10 20:41:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 376 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, POMEM 16. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin huzur, sükun, güvenlik ve düzenini sağlamakla görevli polis teşkilatının hizmet kadrolarına güç katmak üzere eğitimlerini tamamlayan gençlerin mezuniyet coşkusunu paylaşmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Milletin güvenliğinin ve toplumsal asayişin sağlanmasında önemli görevler üstlenen polis teşkilatının, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne ülkenin huzuru, güvenliği ve kamu düzeninin muhafazası için daima üstün bir çaba gösterdiğini, gerektiğinde canını ortaya koymaktan asla çekinmediğini vurgulayan Toprak, teşkilatın kendisine verilen görevi, gece gündüz demeden, her türlü şartta büyük bir özveriyle sürdürdüğünü kaydetti.

Türk milletinin vatanı, milli birliği, devleti, bayrağı ve mukaddesatı söz konusu olduğunda bir an bile düşünmeksizin anadan, yardan ve serden geçen soylu bir millet olduğunu dile getiren Toprak, şöyle devam etti:

"Aziz milletimizin köklü devlet ve millet geleneğine sahip olmasının ve tarih boyunca asla devletsiz kalmamasının altında yatan sır, benliğinin işte bu hasletle yoğrulmuş olmasıdır. İstikbalde de devletimizin ve milletimizin payidar olacağının mutlak teminatı budur. Mesleğin henüz başında olan genç arkadaşlarım, bilmelisiniz ki vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek kadar devletimizin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yıkıcı ve bölücü yapılanmanın, kökleri okyanus ötesine dayanan şer odaklarının, birlik ve bütünlüğümüze kast eden terör şebekelerinin karşısında azimle mücadele etmekle de mükellefsiniz. Okulunuzda teorik olarak sizlere öğretilen bilgileri ve becerileri devletin nizamı için mevzuat dahilinde amirlerinizin vereceği talimatlar doğrultusunda ifa ederek görev yapacaksınız. Kimliğiniz, üniformanız, silahınız ve sahip olduğunuz yetkilerin necip Türk milletinin emanetleri olduğunu asla unutmayacaksınız. Orta Asya'dan gelerek Anadolu'yu yurt edinen şanlı ecdadımıza, Oğuz Kağan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar kahraman atalarımıza layık bir vatan evladı olduğunuz şuuruyla hizmet sunacaksınız. Bu kutlu hizmetinizde hepinize başarılar diliyorum."

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı ve dönem birincisi Ahmet Şimşek'in de konuşma yaptığı törene Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen de katıldı.

Konuşmaların ardından dereceye giren 10 öğrenciye ödülleri verildi. Yemin töreni sonrası İl Müftüsü Çimen'in yaptığı duaların ardından 376 öğrenci diplomalarını alarak mezun oldu.

AA

pomem1

pomem2pomem3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız