SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Silahlarımız Yalnızca ABD'yi Hedef Alıyor"

0
Güncellendi - 2018-01-10 03:14:47
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kore Heyeti Başkanı Ri Son-gwon, Kore yarımadasında tartışmalara neden olan Kuzey Kore’nin nükleer programının ve silahlarının yalnızca ABD’ye yönelik olduğunu söyledi.

Kritik görüşmenin ardından açıklama yapan Kuzey Kore Heyeti Başkanı Ri Son-gwon, “Kuzey Kore’nin silahları yalnızca ABD’yi hedef alıyor, Çin ya da Rusya’yı değil” dedi. Ri, Pyongyang'ın nükleer programının Kuzey ve Güney Kore arasında bir sorun olmadığını da sözlerine ekledi.

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yıllar sonra üst düzey görüşme gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 yıl sonra gerçekleşen bu görüşmenin ana konusu ise Kuzey Kore’nin olimpiyatlara katılması ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi oldu.

ÇİN MEMNUN

Bu arada Çin, Kuzey Kore ve Güney Kore arasında 2 yıl sonra ilk kez gerçekleşen üst düzey görüşmeden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Pekin’de düzenlenen basın toplantısında, Çin’in Seul ile Pyongyang temsilcileri arasında ateşkes köyü olarak anılan Panmunjom’da gerçekleşen görüşmeye bakışını değerlendirdi. Sözcü, “Birçok defa dile getirdiğimiz gibi, Kore Yarımadası’nın yakın bir komşusu olarak Çin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) ve Kore Cumhuriyeti’nin (Güney Kore) pürüzsüz ilişkileri hedefleyen müspet adımlarını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyor” diye konuştu.

Lu, Çin’in üst düzey görüşmelerin, iki taraf açısından ilişkileri geliştirmek için iyi bir başlangıç teşkil etmesini, uzlaşma ve işbirliğini ileriye taşımasını ve yarımadadaki tansiyonu düşürmesini umduğunu söyledi. Çinli sözcü, aynı zamanda uluslararası toplumun her iki tarafı teşvik etmesini ve desteklemesini temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

Güney Kore ve Kuzey Kore temsilcileri bu sabah, Panmunjom’da bir araya gelerek üst düzey bir görüşme gerçekleştirdi.

Tarafların ana gündemi, Kuzey Kore’nin Güney Kore’nin ev sahipliğinde bu yıl yapılacak Kış Olimpiyatları’na katılımıydı. Diğer yandan, söz konusu görüşme esnasında Kuzey Kore’nin kırmızı hattı yeniden açtığı bildirildi. İki taraf arasında askeri meselelerde doğrudan iletişimi sağlayan hat, 2016 yılının başından bu yana kapalıydı.

Pyongyang, Pekin- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız