SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silahlı Saldırı; 3 Ölü, 1 Yaralı

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesine bağlı İriağaç Köyü Karasu mezrasında sabah saatlerinde bir araca açılan ateş sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen ilk bilgilere göre; olay bu sabah 06.30 sıralarında meydana geldi. Mezra çıkışında bir minibüste bulunanlara açılan ateş sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de ağır yaralandı.

OLAYIN AYRINTILARI..
İddialara, ifadelere göre sabahki olayın ayrıntıları şöyle:

Yazıhan İriağaç köyüne bağlı mezrada daha önce kızlarını verdikleri Katı ailesinin 14 yaşındaki kızını isteyen T. ailesi , bu teklifleri kabul edilmeyince yol kesti ve 3 kişiyi öldürdü.

Selim T. “Bacımla oğlunuz camdan görüşerek evlendi, sizde kızınızı bize vereceksiniz..Yoksa kızımızı geri verin ..” ifadeleri önce tartışmalara ardından silahlı saldırıya dönüştü.

Mustafa Katı'nın oğlu Murat’la Şeyho T.'nin kızı Elif ile anlaşarak ve 5 milyar TL başlık parası verilerek 5 ay önce evlendirildi.

Bu durum karşısında Şeyho T.’nin oğlu ve aynı zamanda daha önce evlenip boşanan bir süre cezaevinde kaldığı da öğrenilen Selim T. , Mustafa Katı‘nın Akçadağ Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO)’nda okuyan 14 yaşındaki kızı Y.K. ‘nin kendisine verilmesini istedi. Mustafa K. bu talebi, kızının küçük olması ve eğitimini sürdürdüğü gerekçesiyle reddetti.

Bu sabah erken saatlerde Mustafa Katı beraberinde kayınları Ali Koç ve Osman Koç'nun da bulunduğu minibüsle kızı Y.K.’yı Akçadağ ilçesine okuluna götürürken mezra çıkışında minibüsün yolu Şeyho T., oğulları Suat T. ve Selim T. tarafından kesildi. T. ailesi fertleri, baba ve dayılarından Y.K.’nın kendilerine verilmesini istediler.

Minibüsdeki şahısların karşı koyması üzerine silahla ateş edilerek baba Mustafa Katı ve kayınbiraderleri Ali ile Osman Koç olay yerinde öldürüldü.

Minibüsteki Bilal Karakoç isimli çocuk hafif şekilde yaralanırken, babası ve dayıları gözleri önünde öldürülülen Y.K. ile kardeşi A.K. kaçmayı başardılar.

Cinayet zanlılarından Şeyho T. Jandarma kuvvetlerince yakalandı ve gözaltına alındı. Yine katil zanlılarından oldukları belirtilen Selim ve Suat T. kardeşler kendilerine ait bir kamyonetle bölgeden uzaklaştılar. Olay yerine Malatya merkezden jandarma ekipleri yönlendirildi.

T. ve Katı ailesinin evlerinin bulunduğu mezra güvenlik çemberine alındı. Cesetler Malatya Adli Tıp Kurumuna getirilirken yapılacak işlem ardından Malatya’da toprağa verilecekleri belirtiliyor.

Bu arada katil zanlısı olarak gözaltına alınan Şeyho T’nin eşi ve halen aranan Selim ve Suat T.’nin anneleri Nimet T., “ Biz onlara kız verdik. Kız camın önünden konuştu evlendi. Çocuklarım da bunu namus sayarız dediler kızınızı verecekseniz dediler. Cevapları olumsuz olunca da kendilerine yediremediler” dedi.

FOTOĞRAFLAR:

* (İlk 2 fotoğraf): İki ailenin yan yana olan mezradaki evlerinde jandarma önlemleri..

* (İkili fotoğraf): Soldaki öldürülen kız babası Mustafa Katı, sağdaki katil zanlılarından "dünürü" Şeyho T.

* (Son fotoğraf): Olayın firari zanlılarından Selim T.'nin, işlediği suçtan bir süre cezaevinde yattığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız