SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silahlı Saldırı Böyle Gerçekleşti

0
Güncellendi - 2016-01-02 20:25:17
Silahlı Saldırı Böyle Gerçekleşti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da iki hafta önce bir işyerinin kurşun yağmuruna tutulmasına ilişkin olarak güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bu arada, saldırıya uğrayan işyerinin ortaklarından birinin evinin önünde bekleyen şüpheli  otomobil ihbarı üzerine,  sahte plaka takılı olan söz konusu otomobili polis ekipleri içindeki 3 kişiyle birlikte aldı. Otodaki 3 kişinin üzerinde ise 2 tabanca ve 1 adet av tüfeği geçirilirken, bu şahısların ifadeleri alındıktan sonra savcı talimatı ile adli işlemleri sürdürülmek üzere serbest kaldıkları öğrenildi.

SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ..

Olay, 18 Aralık Cuma günü Yeşiltepe Demir-Çimentocular Sitesi'ndeki bir işyerine yönelik olarak gerçekleşmişti. Olayda, işyerinden istendiği ileri sürülen haracın verilmemesi üzerine, 4 kişinin otomobil ile gelerek, işyerine 30’a yakın kurşun sıktıkları bildirilmişti. Olay sonrasında polis ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonucunda şüpheli olarak yakalanan M. D. ve T.Ş. adlı şahıslar tutuklanmıştı. Olayla ilgili olarak bazı şüphelilerin halen aranmakta olduğu öğrenildi.

Elde edilen güvenlik kamerası görüntüsüne göre, saldırganların bir otomobil ile geldikleri, sürücü hariç aracın arka koltuklarında oturan 3 kişinin dışarı çıkarak silahla ateş açıp, ardından tekrar gittikleri görülüyor. Saldırganların silah ile ateş açması esnasında saldırıya uğrayan işyerinin önünde duran bir otomobilin sürücüsünün ise son anda hızla kaçmaya çalıştığı da görülüyor. Söz konusu olayda işyerine ve otomobile de kurşun isabet etmişti.

Söz konusu saldırıya uğraşan işyeri sahiplerinin polise verdikleri ifadelerinde, saldırganların kendilerinde “haraç” istediklerini, ancak olumsuz cevap vermeleri nedeniyle olayın gerçekleştirildiğini söyledikleri öğrenildi.

BU KEZ İŞYERİ SAHİBİNİN EVİNİN ÖNÜNDE..

Bu arada, silahlı saldırıya uğrayan işyerinin ortaklarından birisinin Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki evinin önünde bulunan bir otomobil şüphe üzerine polise ihbar edildi. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine giderek şüpheli otomobilin içerisindeki 3 kişiyi kontrol etti. Otomobildeki 3 kişiden 2 tabanca ile bir av tüfeği elde edildi. Silahlı 3 kişinin bulunduğu sarı renkli otomobile takılı plakanın İstanbul ilinde 2003 model beyaz renkli bir başka marka otomobile tescilli olduğu ve plaka üzerinde yakalama kararı ve çok sayıda icra takibi bulunduğu, yine otomobilin bagajında ise Malatya ilinde 2012 model traktöre tescilli plaka çıktığı öğrenildi.

Polis ekiplerince haklarında işlem yapılan 3 şüphelinin, Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine, adli işlemleri devam etmek üzere serbest kaldığı belirtildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız