SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silahlıya Seçim Kanunu İşlemi

A- A+ PAYLAŞ

Seçim gecesi aracına saldıran gruba silah çeken şahıs hakkında, Seçim Kanununa Muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldı.

22 Temmuz Pazar gecesi, seçim sonuçlarının belli olması ve AKP’nin 7 millekvekilliğinden 6’sını kazandığının anlaşılmasından sonra, partililer araçlarıyla zafer turuna çıkmışlar, Atatürk Caddesi’ndeki MHP seçim büroları civarında, AKP’lilerle MHP’li gruplar arasında gerginlikler yaşanmıştı. 22.00 sıralarında, ailesiyle birlikte Sinan Oteli civarından geçerken, kalabalık bir grubun 44 KC 928 plakalı otomobiline saldırması sonucu, araç zarar görürken, 32 yaşındaki K.Ç. adlı şahıs, ruhsatlı tabancasını çekmiş, polis müdahale ederek silahı almıştı. Polis açıklamasında, zarar gören aracına bakmak için aşağıya inen K.Ç.’nin elindeki Smith Wesson tabancanın fark edilmesiyle, tabanca ve 15 mermisine el konulduğu, şahıs hakkında 298 Sayılı Seçim Kanununa Muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi. Bilindiği gibi, oylama günü saat 24.00’e kadar, güvenlik görevlilerinin dışında silah taşımak yasak. Bu arada, K.Ç.’nin aracına zarar verenlerin de saptanamadığı bildirildi.

Öte yandan, aynı saatlerde yine Atatürk Caddesi’nde aracıyla giderken, slogan atan kalabalık bir grubun araçlara yönelik saldırısı sırasında, 45 yaşındaki F.Ç. adlı şahsa ait aracın da zarar gördüğü, ancak F.Ç.’nin şikayetçi olmadığı, bu olayın da “Faili Meçhul” olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız